Annonse
Hjem Nyheter I-Pace med historisk trippel

I-Pace med historisk trippel

Jaguar I-Pace fornekter seg ikke. Nå har elbilen fra de britiske øyene også stukket av med årets mest prestigetunge pris ‒ årets bil i verden ‒ og rasket med seg ytterligere to priser.

Tesla har stort sett fått være i fred i den øvre prisklassen av elektriske biler, men nå er hvetebrødsdagene definitivt over.

Jaguar var den første som utfordret med sin I-Pace, og snart kommer det et skred av nye elbiler ‒ også i prisklassen hvor Tesla opererer.

Og når de europeiske kanonene rulles ut rister bakken.

Jaguar skapte et aldri så lite jordskjelv med I-Pace, og allerede etter få måneder på markedet hadde elbilen hanket inn 16(!) priser.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette ble deretter toppet i verdens nest viktigste årlige kåring, årets bil i Europa (ECOTY). Den britiske elbilen var akkurat et jaguar-hode foran franske Alpine A110, og vant den kåringen på flere 1. plasser i avstemningen (begge endte på 250 poeng).

I-Pace tok dermed over tittelen fra Volvo XC40, som var årets bil i Europa i 2018.

Men det finnes en pris som henger enda høyere, nemlig WCA ‒ World Car Award.

Den kåringen involverer biljournalister fra hele 80 land over hele verden, og Norden er representert i juryen med en finsk journalist.

WCOTY-tittelen avsløres alltid under den internasjonale bilutstillingen i New York, og den pågår akkurat nå.

Så da er også tiden kommet til å avsløre de mange vinnerne, inkludert hovedprisen som årets bil i verden.

Etter flere utslagsrunder kjempet tre biler om den ypperste tittelen i bilverden, Jaguar I-Pace, Audi e-tron og Volvo S60/V60.

Presset lå på Audi, ettersom Volvo hadde den regjerende tittelholderen i XC60 og Jaguar Land Rover vant året før med Jaguar F-Pace.

Audis siste WCA-triumf kom i 2016 da R8 Coupé stakk av med prisen for beste ytelsesbil, men de må tilbake til 2014 for å finne sist gang de vant årets bil ‒ den gang med A3.

Men stjernen under årets utdeling var utvilsomt I-Pace.

Elbilen tok da også hovedtittelen, men ga seg ikke med det. For første gang i WCA’s 15 år lange historie stakk nemlig en modell av med tre priser, for I-Pace rasket også med seg designprisen og grønne bil-prisen.

At en Jaguar Land Rover-bil tar designprisen er dog ingen overraskelse, ettersom Range Rover Velar tok den i 2018 og Jaguar F-Pace i 2017. Også Range Rover Evoque og Jaguar F-Type har tidligere vunnet prisen som den vakreste av alle bilene.

Men nå er det ikke bare pene linjer Jaguar Land Rover kan være stolte av, men faktisk en hel pakke.

‒ Det er en ære at Jaguar I-Pace har fått disse tre utmerkelsene av den prestigetunge World Cars-juryen, sier sjefen, Ralf Speth.

‒ Vi startet med et ideal om å bevege oss mot vårt sluttmål som er en null-visjon, ingen utslipp, ingen ulykker og ingen kø. I-Pace er det første steget for å nå dit, og den ble til når elbilene kun var en liten nisje, legger han til.

Det ble delt ut seks priser i New York, i tillegg til at årets person i bilindustrien som alltid blir kåret under Genève Motor Show.  Denne gikk i år til en som dessverre ikke får oppleve det selv, nemlig den avdøde Ferrari-sjefen Sergio Marchionne.

Den joviale italieneren ledet både Fiat Chrysler-gruppen (FCA) og Ferrari da han brått døde sist sommer, og er regnet som den ultimate «bil-fyren» i den moderne motor-æraen.

Her er årets vinnere:

  • Årets bil i verden: Jaguar I-Pace
  • Årets urbane bil: Suzuki Jimny
  • Årets luksuriøse bil: Audi A7
  • Årets ytelsesbil: McLaren 720S
  • Årets grønne bil: Jaguar I-Pace
  • Årets design: Jaguar I-Pace
  • Årets person: Sergio Marchionne

Siden prisen ble opprettet i 2005 har 10 bilmerker vunnet hovedprisen, og Volkswagen leder an med hele fire årets bil-modeller. Men verdens største produsent må skjerpe seg, for nå er det seks år siden de vant prisen sist.

Her er alle modellene som er kåret til årets vil i verden:

2019 Jaguar I-Pace
2018 Volvo XC60
2017 Jaguar F-PACE
2016 Mazda MX-5
2015 Mercedes-Benz C-Class (W205)
2014 Audi A3
2013 Volkswagen Golf Mk7
2012 Volkswagen up!
2011 Nissan Leaf
2010 Volkswagen Polo
2009 Volkswagen Golf Mk6
2008 Mazda2 / Demio
2007 Lexus LS 460
2006 BMW 3 Series
2005 Audi A6

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker