Honda viser svært futurisk el-SUV

En ny kinesisk satsting skal føre til 10 nye e:N-modeller de neste fem årene, og nå viser de fram en av disse under China Auto Show.


Honda har allerede kommet med sin første elbil, Honda e, men som de fleste andre etablerte bilmerkene har de store elektriske planer.

Kina blir et hovedsenter for disse, for der skal de etter 2030 kun selge elektrifiserte biler. Her snakker Honda både om hybrider og rene elbiler.

I sentrum av denne satstingen blir en ny elbilserie kalt e:N, hvor e skal vise elektrifisering og N skal stå for at dette er noe nytt/neste.

Og det er altså en formidabel satsting de har gående, for i snitt skal det komme to nye e:N-modeller i året de fem neste årene. Honda planlegger også å eksportere disse ut til resten av verden, så vi kan forvente e:N-biler også i Norge.

For å unngå 10 like modeller kjører de også på med tre kategorier som bilene skal deles inn i. De dynamiske skal knytte fører og bil enda mer sammen, de intelligente skal være full av smarte hjelpemidler, og de vakre skal vise skjønnheten som bor i elbilene.

De to første er klare allerede til våren, e:NS1 og e:NP1, og på samme tid utvikler de også tre konsepter skal som skal utvide e:N-serien ytterligere. e:N Coupé Concept, e:N SUV Concept og e:N GT Concept, så her går de for en helgardering i form en av coupé, en SUV og en GT.

Og som du kan se av videoen øverst får vi nå et blikk på hvordan e:N SUV Concept blir, og den skiller seg mildt sagt seg ut.

Foruten H-merket foran og Honda-navnet mellom baklysene er det komplett umulig å se at dette faktisk er en Honda, så her er det svært skarpe og futuriske linjer som gjelder.

Nå kommer garantert ikke e:N SUV som skal ut på markedet til å være så ekstrem, men hovedtrekkene finner nok også veien til utgaven som skal inn i produksjon.

Den elektriske satstingen inkluderer også fabrikkene, og Honda sier at de skal opprette nye dedikerte elbil-produksjonslinjer sammen med både GAC Honda og Dongfeng Honda, to av de kinesiske fellesskapene de har sammen med andre produsenter.

Så får tiden vise hva som eventuelt lander her i Europa, men ettersom det blir stadig strengere utslippskrav her dukker det nok opp noen elektriske søstre til den lille og sjarmerende Honda e de kommende årene.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter