- Annonse -
HjemElbilerElbilistene mest fornøyd med Tesla-laderne

Elbilistene mest fornøyd med Tesla-laderne

En ny undersøkelse tar tempen på ladekundene, og de som er mest fornøyd er de som bruker laderne fra Tesla.

I flere år har det vært diskuter behovet for flere ladere rundt om i Norge, og den gode nyheten er at det faktisk stadig dukker opp nye slike. Og det er bra, for vi nærmer oss nå en halv million elbiler med norske skilt.

- Annonse -

I takt med at flere og flere merker kommer med nye elbilmodeller har det også kommet til stadig nye lade-tilbydere, og sjekker vi prisoversikten til elbil.no teller vi nå 10 selskaper som tilbyr hurtiglading rundt i Norge.

Riktig så mange har ikke fått en egen plass i en ny kunde-undersøkelse gjennomført av EPSI Rating. De har sammenlignet fem store ladetilbydere, mens resten er puttet inn i en gruppe som kalles øvrige.

De fem lade-tilbyderne er BKK, Circle K, Mer, Recharge og Tesla, mens Øvrige består av tilbydere som Ionity, Kople og Lyse.

EPSI forklarer at det er flere av ladeoperatørene som har tatt initiativ til studien, og at de har i intervjuet nærmere 800 personer som har ladet elbil på en hurtigladestasjon i løpet av det siste året.

- Annonse -

De konkluderer med at undersøkelsen viser at ladeopplevelsen jevnt over oppleves som enkel og god.

‒ Det at bransjen selv tar initiativ til å starte opp en undersøkelse for å få bedre innsikt i kundeopplevelsen, er et signal om at ladeoperatørene er opptatt av kundene sine, mener Sindre Brochmann, forretningsutvikler i EPSI Norge.

Et viktig funn i undersøkelsen er at kundene er litt misfornøyd med både antall ladestasjoner og antall ladepunkter på disse.

‒ Kun 36 prosent av ladekundene mener at ladestasjonsnettverket til operatøren er godt nok til at det møter deres ønsker og behov. I tillegg til dette er det en god del ladekunder som opplever at det er for få ladepunkter per stasjon. Operatørenes arbeide med bygge ut ladenettverket vil uten tvil være et viktig element i det å styrke helhetsopplevelsen, sier Brochmann.

- Annonse -

EPSI nevner ikke noe om prisstrukturen rundt ladingen, for flere har vært kritiske rundt til dels forvirrende priser når det skal lades. Men de nevner en annen ting som har vært til dels heftig diskutert, nemlig hvor enkelt det er å lade.

For enn så lenge er det ikke like enkelt å lade som å fylle fossilt drivstoff, og EPSI sier at spesielt ferske elbileiere opplever ladeprosessen som annerledes og mindre intuitiv.

‒ Nye ladekunder eller kunder som kun har benyttet hurtigladestasjoner ved et par anledninger uttrykker en tydelig dårligere ladeopplevelse enn de som bruker hurtigladestasjoner ofte, forklarer Brochmann.

Så det er slik som alt annet her i verden. Jo mer erfaring du får rundt et spesifikt felt, jo enklere blir det.

Analyse-gruppen har altså satt fem store ladeoperatører opp mot hverandre, og det er en klar vinner ‒ Tesla.

Undersøkelsen viser at Tesla-kundenes tilfredshet er på ganske så solide 84,6, og det er et lite hav foran neste. Mer, tidligere Grønn Energi, er nest best med 67,6, mens de andre følger relativt tett på.

Alle operatørene utenom Tesla lander på 60-tallet i undersøkelsen.

‒ Tesla-kundene opplever at de har tilgang på et godt utbygd ladenettverk som i tillegg har mange ladepunkter på hver stasjon, sier Brochmann.

EPSI sier at tilbakemeldingene tyder på at det er enkelt å bruke disse stasjonene, og kundene mener dessuten at prisen for å lade på Teslas stasjoner er mer konkurransedyktig enn hva tilfellet er for de øvrige operatørene.

  • Tesla: 84,6
  • Bransjesnittet: 70,1
  • Mer: 67,6
  • BKK: 67,0
  • Recharge: 65,0
  • Øvrige: 64,3
  • Circle K: 63,1

Mer, som akkurat rapper 2. plassen fra BKK, framstår i undersøkelsen som et selskap som er enkelt å forholde seg til, ladeprosessen er intuitiv og kundene føler de har god kontroll over eget forbruk og utgifter.

Andre nøkkeltall i undersøkelse er at 55 prosent opplever at det ikke er tilstrekkelig med ladestasjoner, 53 prosent har lastet ned leverandørens app, 42 prosent benytter en app ved betaling og 83 prosent opplyser at de har et eget ladepunkt hjemme.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her