Annonse
Hjem Motorsport Hollywood-stjerne vil kjøre Le Mans

Hollywood-stjerne vil kjøre Le Mans

Snømannen-skuespiller Michael Fassbender er ikke helt som andre Hollywood-stjerner. Han vil nemlig kjøre et av verdens største racerløp, og han er på god vei mot målet.

Det er ikke ofte norske bøker blir store Hollywood-filmer, men akkurat dette skjedde i 2017. Jo Nesbøs Snømannen ble nemlig til en amerikansk storproduksjon, og det skulle ikke stå på satsingen. Stjernen Michael Fassbender, kjent fra blant annet X-Men-serien, spilte nemlig selveste Harry Hole, og sammen med en rekke andre stjerner fant han også veien til Oslo og Norge for å filme norske scener.

Om den tyskfødte skuespilleren faktisk kjørte hit vet vi ikke, men han kunne fort gjort det. For Fassbender drømte om å bli racerfører i ung alder.

‒ Allerede før jeg begynte som skuespiller hadde jeg en stor drøm om å bli racerfører. Det var klart for meg i ung alder. Min far var en ivrig fører, og han lærte meg mye, sier Fassbender.

Og målet er klart.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Jeg har alltid likt fart og kjøre fort gjennom svingene, og nå vil jeg til den ultimate plassen, sier skuespilleren.

En fordel med å være en stjerne er at de fleste dørene står åpne, og det står som regel heller ikke på økonomien. Så i 2017 fikk han endelig realisert drømmen, og kjørte sitt første profesjonelle løp i en Ferrari-serie. Det endte ned en 15. plass.

Siden kjørte han ytterligere 10 løp i Ferrari-serien, og i 2018 kom også den første og til nå eneste seieren.

Fassbender har tysk far, og dermed var heller ikke veien så veldig kronglete og lang til Porsche.

Det tyske merket har blant annet en storserie kalt Porsche Sports Cup Deutschland, og de lot ikke sjansen gå fra seg. Porsche ryddet en plass for iren i Porsche Driving Experience, og bak rattet på en Porsche 911 GT3 Cup 991 fikk han 10 løp i beltet i 2019. Dermed har han fullført det 2. nivået av treningsprogrammet til tyskerne.

Målet er altså den «ultimate plassen», og det finnes tre slike i motorsporten. Monaco Grand Prix i formel 1, Indy 500 i IndyCar og 24-timersløpet Le Mans. De to første er utelukket for alle andre enn de aller mest talentfulle som er vokst opp i en formel-bil, så Fassbender sikter seg dermed inn på Le Mans.

Og det neste skrittet mot det målet er European Le Mans Series, en serie med seks løp som hver varer fire timer. Denne konkurransen starter til helga, og Fassbender skal dele en Porsche 911 RSR sammen med Richard Lietz fra Østerrike og tyske Felipe Fernández Laser.

Og stjernen får prøvd seg på en rekke legendariske baner. De hele starter i franske Le Castellet, før belgiske Spa-Francorchamps, Barcelona, italienske Monza og Portimão i Portugal står for tur. Fassbender kjører for laget Proton Competition i LM GTE-klassen, GT-kategorien for langdistanse-serien.

Om det går litt bedre enn det gikk med Hollywood-filmen om Snømannen vil han ta enda et skritt mot det store målet, 24-timersløpet Le Mans.

Snømannen ble produsert av selveste Martin Scorsese, men av ukjent grunn trivdes ikke filmteamet så veldig godt i Norge. Dermed rakk de ikke å filme alle scenene de ønsket, og da blir selvsagt resultatet dårlig. Filmen ble da også en formidabel fiasko.

Men Fassbender depper nok ikke altfor mye, for det store målet er ikke en masse Oscar-statuetter på peishylla.

Det er å kjøre Le Mans.

Og Porsche er smart nok til å dokumentere veien dit, og de har allerede laget seks episoder i en mini-dokumenter. Under har du traileren, og her finner du de seks episodene.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker