Bugatti legger den helt unike Chiron Profilée ut for åpent salg, så denne kan faktisk bli din. (Fotos: Bugatti)

Historiens siste Bugatti med W16 kan bli din

Du trenger selvsagt et lass med penger, men dette er en unik mulighet til å få tak i en svært historisk og splitter ny Bugatti.


De aller mest eksklusive bilmerkene og bilene, såkalte superbiler, går direkte ut til gode kunder. Det betyr at når disse blir offentliggjort er samtlige biler allerede solgt, og kommer dermed aldri ut på det åpne markedet som en nybil.

Dette gjelder i høyeste grad Bugatti, som elsker å lage spesialutgaver av sin hovedmodell kalt Chiron. Det inkluderer ferske utgaver som W16 Mistral og Bolide, begge utsolgt da de ble vist fram for verden aller for første gang.

Nå har de på gang nok en spesialmodell, og denne kommer, ja, kun i en utgave. Det er i tillegg en ganske så historisk bil.

Bugatti har nå solgt ut alle bilene som er reservert i produksjonskøen, så de fikk et lite problem da de utviklet superbilen kalt Chiron Profilée. Dette er bil som er litt mer radikal enn Chiron Sport, men likevel hakket mindre ekstrem enn Chiron Pur Sport.

Franskmennene ville se om de kunne lage en utgave uten å ofre verken ytelse og komfort, og Chiron Profilée er dermed en unik bil på alle måter.

Men alle produksjonsplassene er altså tatt, så denne blir dermed ikke introdusert som en vanlig produksjonsmodell. De var dog så stolt av resultatet at de svingte seg rundt, og bestemte seg for å gjøre dette ene eksemplaret om til ekte bil ute på veien.

Så det finnes altså ikke en mer unik Bugatti enn Profilée, som for alltid vil forbli et enebarn. Bugatti skal nemlig fase ut den ville W16-motoren, og satse mer på elektrifiserte drivverk. Dette blir altså den aller siste Bugatti-bilen med W16-motor som blir mulig å kjøpe.

Bilen har et håndlaget interiør med vevd skinn samt skreddersydde aerodynamiske løsninger – inkludert den eneste fastmonterte hekkspoileren i Bugattis moderne historie – og hjul utviklet spesielt for denne modellen.

Den bærer også en helt unik lakk laget kun for Profilée ‒ Argent Atlantique. For å komplementere denne finishen ble en Bleu Royal Carbon-farge påført den eksponerte karbonfiberen i bilens nedre del, og dette er en hyllest til Bugattis karakteristiske 2-tonemønster.

Andre detaljer som bare finnes på Profilée inkluderer et skreddersydd hjuldesign inspirert av den berømte hesteskogrillen fra Bugatti.

380 km/t-maskinen, drevet av Bugattis enorme 8.0-liters kvadrupel-turbo W16, har samme voldsomme akselerasjon som Pur Sport, og kan nå 100 km/t fra null på bare 2,3 sekunder.

0-300 km/t spør du? Vel, 12,4 sekunder.

Grunnet et nytt aerodynamiske design er toppfarten faktisk hele 30 km/t høyere enn Pur Sport, så dette er et skikkelig monster.

Og det kommer til å bli vill kamp om den.

For:  

‒ Den enestående etterspørselen etter Chiron-modellene gjorde at vi, til tross for all utviklingen og testene vi allerede hadde gjennomført, ikke kunne bringe Profilée til produksjon, sier Christophe Piochon, president for Bugatti Automobiles.

‒ Men hvordan kunne vi ikke fullføre en så vakkert designet og konstruert bil? Å tilby den for salg på auksjon gjennom RM Sotheby's vil gi våre kunder, men også Bugatti-tilhengere over hele verden, en rettferdig sjanse til å skaffe seg og nyte denne virkelig historiske bilen.

Så der har du det altså. Bilen blir lagt ut på en auksjon åpen for alle, så her er det faktisk en mulighet til å få nøklene til noe helt spesielt.

RM Sotheby's prøver seg på en vanskelig øvelse, nemlig å sette en forventet auksjonspris på det vakre beistet. De tror den vil gå for mellom 4,2 millioner euro og 5,5 millioner euro. Gang det med drøyt ti så har du norske kroner.

Skal vi gjette så tipper vi at den ganske lett bikker 60 millioner kroner, men det svaret får vi onsdag.

Da arrangeres nemlig auksjonen, og har du lyst å by på denne skal vi selvsagt hjelpe deg på vei. Her er lenken til den eneste Bugatti Chiron Profilée som kommer for salg ‒ og som altså kan bli din.

Lykke til! http://rmsothebys.is/PA23Bugatti

Les også:

Les mer om:

Nyheter Superbilene