- Annonse -
HjemNyheterHevder en pickup er den raskeste politibilen i USA

Hevder en pickup er den raskeste politibilen i USA

Ikke bare skal en uniformert Ford F-150 være raskest, men den parkerer også det som er av politibiler.

Vi sliter litt med å tro at en pickup faktisk er den raskeste politibilen i USA, men hva vet vi?

- Annonse -

Våre venner hos BilNorge er derimot skikkelige eksperter og kjøper dette, og når datoen også er langt unna 1. april, får vi tro at det Ford forteller faktisk er riktig.

Bakgrunnen er at Ford har en litt nyere versjon av verdens mestselgende pickup, F-150. Denne har en historie som strekker seg helt tilbake til 1948, og er nå inne i sin 14. generasjon som ble presentert tidligere i år.

Tilbake i mars kunne også Detroit-merket vise fram en ny utgave kalt F-150 Police Responder, en utgave bygd fra versjonen kalt F-150 SuperCrew. Den gang fokuserte ikke Ford noe som helst på akselerasjon, men trakk fram taue-egenskapene (over 5 tonn), lastekapasiteten (920 kg), passasjerplassen og terrengegenskapene som argumenter hvorfor denne passer utmerket også for de blåkledde.

De la selvsagt til at den var krefter i bøtter og spann også, mer eksakt 400 hestekrefter og 678 Nm dreiemoment gjennom en 3.5-liters EcoBoost-motor koblet til en 10-trinns automatkasse. Begge spesielt kalibrert for å komme seg raskt mulig til en nødsituasjon.

- Annonse -

Og siden dette jo er den foretrukne pickupen i USA, har flere politidistrikt latt seg forføre av den nye F-150 Police Responder.

Og nå viser testdata både fra Los Angeles County Sheriff’s Department og Michigan State Police at pickupen ikke bare er voldsomt raskt, men også den raskeste av dem alle ‒ inkludert SUV’er og sedaner.

‒ Bilens akselerasjon og hastighet bidrar til hvor raskt de første respondenter trygt kan komme til en nødsituasjon, forklarer Greg Ebel, Fords politibil-sjef.

‒ Å barbere selv noen sekunder av responstid kan gjøre en stor forskjell. Enten de reagerer på en ulykke på motorveien eller et nødanrop fra et sted utenfor veien, kan politibetjenter stole på 2021 F-150 Police Responder får dem raskt på plass.

- Annonse -

F-150 er den eneste pickupen som er såkalt «biljakt-godkjent», og vi må innrømme at vi så for oss langt raskere politibiler enn det den nye Police Responder kan skilte med. For ja, den er rask, og nei, den er ikke lynrask.

BilNorge kan for eksempel fortelle at politiet over dammen blant annet har Dodge Charger i sin garasje, denne muskelbilen med en diger V8 på 5.7 liter under panseret. Men den er visstnok heller ikke så rask som man skulle tro.

For dataen til Michigan State Police at Ford F-150 Police Responder bruker 5,4 sekunder på 0-60 mph, noe som tilsvarer rundt 5,6 sekunder på 0-100 km/t. Ford kan fortelle at det er 1,2 sekund raskere enn den utgående modellen, og 0,4 sekund raskere enn noen andre biler som er testet.

0-100 mph (161 km/t) gjøres på 13,1 sekunder, hele 3,7 sekunder raskere enn tidligere F-150 og 0,8 sekund raskere enn den nest raskeste testet.

Til slutt kan den statelige politiavdelingen bekrefte en toppfart på 193 km/t, opp 24 km/t.

Over i Los Angeles har politiet også sjekket dragrace-egenskapene, strekningen som strekker seg over en «kvart mile». Og her viser resultatene at den bruker 14,4 sekunder på 402 meter, noe som er ett sekund raskere enn forgjengeren og 0,4 sekund raskere enn den nærmeste rivalen.

Til slutt har begge politi-avdelingene også luftet den på baner, og de blå i Michigan barberte 5,8 sekunder av rundetiden, mens LA’s fineste så et fall på 3,6 sekunder rundt sin testbane.

Så ja, en pickup er visstnok den raskeste i Police-drakten, så kjører du rundt på veiene i Detroit eller Los Angeles bør du helst ikke få en slik med blinkene blålys i hælene. For da er det bare å stoppe med en eneste gang.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

En ny Lamborghini Urus er bare dager unna, og den er lynrask. (Fotos: Lamborghini)

Ny lynrask Lamborghini Urus på gang

En ny Urus-utgave er rett rundt hjørnet, og er så rask at den har satt ny SUV-rekord i det...
Dette er verdens raskeste elbil, for en Porsche Taycan Turbo S slettet nemlig runderekorden til en Tesla Model S Plaid rundt Nordschleife. (Fotos: Porsche)

Taycan Turbo S slettet Model S Plaid-rekord

Porsches råeste Taycan-utgave er offisielt verdens raskeste serieproduserte elbil. Se video. For noen er merkelappen «verdens raskeste» litt viktigere enn...
Det var oppsiktsvekkende få elbilister som trenge veihjelp etter å ha kjørt bilen tom for strøm denne sommeren. (Fotos: NAF)

Få elbiler går tom for strøm

Faktisk var det flere biler som hadde tom tank enn det var strømtomme elbiler som måtte berges i sommer. Også...
MG4 kan fort bli en like stor suksess som MG ZS har blitt her i Norge. (Fotos: MG)

Pris og rekkevidde klar for MG4

Britiske MG har på gang en potensiell norsk storselger, nemlig den linjelekre og kompakte MG4 Electric. Hvilke forventninger MG hadde...
Maxus eT90 blir den aller første helelektriske pickupen tilgjengelig i Europa, og de første eksemplarene er forhåpentligvis på plass i Norge allerede i år. (Fotos: RSA)

Første elektrisk pickup klar for Europa

Store merker som Toyota, Ford, Volkswagen og Nissan må alle se seg slått av Maxus når det kommer til...
Både Semi Truck og Cybertruck nærmer seg nå produksjonen, noe helt sikkert mange ser fram til. (Fotos: Tesla)

To nye Teslaer nærmer seg

Leveringene av Semi Truck skal starte i år, mens Cybertruck går inn i produksjon til neste år. Tesla-sjef Elon Musk...
Rodin Fzero skal være raskere enn en formel 1-bil rundt en bane. (Fotos: Rodin Cars)

Verdens raskeste bil kommer i 2023

Glem formel 1. Rodin Fzero skal bli enda raskere rundt en bane. Over i vakre New Zealand finner vi noen...
Dette er en splitter ny 1965-modell. (Fotos: Bizzarrini)

Legendariske bilbygger gjenoppstår med denne

Bizzarrini hadde sin storhetstid på 1960-tallet, og gjør nå comeback med en ny utgave av en 58 år gammel...
Dette er Ken Blocks nye leketøy, en helelektrisk Audi S1 e-tron quattro. (Fotos: Audi)

Ken Blocks særs spesielle Audi e-tron er klar

Stuntfører Ken Block går elektrisk i en ny serie kalt Electrikhana, og han har litt av en elbil på...
Bilene er i ferd med å vokse ut av dagens parkeringsplasser. (Foto: Bil24)

Bilene vokser ut av parkeringsplassene

Størrelsen på parkeringsplasser tar utgangspunkt i eldre biler, og nå skal regelverket gjennomgås. Resultatet blir mest sannsynlig bredere parkeringsplasser. Bilene...
Dårlige veier kan sette førerassistentene ut av spill. (Fotos: NAF)

Moderne støttesystemer slås ut av dårlige norske veier

På enkelte strekninger er veistandarden så dårlig at den til og med setter de livsviktige førerassistentene i moderne biler...
De første helt førerløse robotaxiene i Kina er nå på plass. (Fotos: Baidu)

Første førerløse robotaxier i Kina

Et lite steg for Baidu, et stort sprang for bilverden? Se video. Mange selskaper og bilprodusenter utvikler selvkjørende biler, og...
Nico Rosberg har fått den aller første kundebilen av Rimac Nevera, kanskje aller verdens råeste serieproduserte bil. (Fotos: Rimac)

Rosberg fikk utlevert første Rimac Nevera

Hva er mer passende enn at en formel 1-verdensmester får det første eksemplaret av kanskje verdens raskeste serieproduserte bil?...
Nio Norge åpner sin andre batteribytte-stasjon i neste uke, og denne befinner seg i Vestby rundt fire mil sør for Oslo. (Fotos: Nio Norge)

Nio åpner sin andre batteribytte-stasjon

Den andre byttestasjonen i Norge, og dermed også i Europa, blir i Vestby rundt fire mil fra Oslo i...
Dette er en helt unik Ford Mustang 1964-modell. (Fotos: Ringbrothers)

En helt ny Ford Mustang 1964-modell

Ringbrothers tar modifisering av eldre biler et hakk lenger enn de fleste, noe denne unike, nye 58-åringen er et...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her