Annonse
Hjem Nyheter Her «råkjører» Skodas muskel-SUV til Nordkapp

Her «råkjører» Skodas muskel-SUV til Nordkapp

Skoda gir Norge og Nordkapp god reklame i en ny video hvor den nye Kodiaq RS skal komme seg fra Rovaniemi til Nordkapp og tilbake igjen i løpet av 24 timer.

Skoda er svært så stolte av sin nye høyreiste RS-bil som hadde premiere under Paris Motor Show i fjor høst, og det er ikke uten grunn.

Kodiaq RS er nemlig, dog uoffisielt, verdens raskeste sjuseter. Skoda plasserte nemlig racerfører Sabine Schmitz kjent fra Top Gear bak rattet, og sendte den rundt Nürburgrings Nordschleife, hvor den ble historiens raskeste sjuseter med tiden 9,26 minutter.

Ikke lynkjapt, men mer enn godkjent for en diger familie-SUV.

Produsenten har selvsagt lyst til å skape blest og positiv omtale rundt den nye modellen, og dette gir nå og så Norge og Nordkapp litt blest.

Saken fortsetter under Annonsen

For det siste påfunnet til tsjekkerne er nemlig et aldri så lite rally på snødekte veier langt oppe i nord.

Utfordringen var å kjøre for julenissens hjemby Rovaniemi i Nord-Finland til Nordkapp ‒ Europas nordligste punkt som er mulig å nå med bil ‒ og tilbake igjen i løpet av 24 timer.

Den eneste «spesielle» tingen bilen var utstyrt med var piggdekk, som jo er smart å ha når man skal kjøre den strekningen i februar.

Mulig de hadde bakt inn et par nødstopp på turen, for maken til naturopplevelser hadde de neppe hatt tidligere.

Sjekk bare dette bildet:

I løpet av de 21 timene og 7 minuttene de brukte på turen ble kun 6 timer og 51 minutter kjørt i dagslyset, og kvikksølvet krøp helt ned til -22 garder på det kaldeste.

Hvor mange effektive kuldegrader de opplevde er ikke godt å si, men med vind på hele 68,5 km/t håper vi virkelig at de var kledd skikkelig ‒ kanskje utstyrt med klær fra produsenten North Cape?

Og for dere som aldri har opplevd Nord-Norge og de enorme distansene der, kan vi opplyse at strekningen de tilbakela i løpet av de 21 timene er på solide 1.417 kilometer, og snitthastigheten ble til slutt på 67 km/t. Det gikk altså ganske så pent for seg, noe som er vel og bra ettersom de kjørte på vanlige veier.

Turen ble uansett en opplevelse de sent vi glemme, og nå deler de den altså med resten av verden.

Her kan du se Skoda Kodiaq RS sladde seg opp til Nordkapp-platået, og under videoen følger flere flotte bilder fra turen som er verd å få med seg.

Her er bildene:

Følg bil24 på Facebook

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker