Annonse
HjemElbilerHer er første elbil fra Rolls-Royce

Her er første elbil fra Rolls-Royce

Luksusmerket skal ta sitt elektriske sprang tidligere enn ventet, og tester allerede sin første elbil ute på veiene.

Britene har tidligere uttalt at de i løpet av inneværende tiår skal elektrifisere hele sin portefølje, men det er så konkret det BMW-eide merket har vært.

Fram til nå.

‒ 117 år etter at merket ble etablert er jeg stolt over å kunne kunngjøre at Rolls-Royce skal begynne testprogrammet på veien for et ekstraordinært nytt produkt, som vil heve den globale helelektriske bilrevolusjonen og skape det første ‒ og fineste ‒ super-luksusproduktet av denne typen, sier RR-sjef Torsten Müller-Ötvös.

‒ Dette er ikke en prototype. Det er den virkelige tingen, den vil bli testet foran øyne på alle, og kundeleveringene vil starte 4. kvartal 2023.

Saken fortsetter under Annonsen

Det var Charles Rolls og Henry Royce som møttes 4. mai 1904 i et hotell i Manchester og dannet bilmerket, og Rolls var allerede da godt kjent med elbiler.

‒ I april 1900 fikk han selv oppleve en tidlig elbil som het Columbia, og erklærte at den elektriske bilen var ideell, forklarer Müller-Ötvös.

‒ Rolls sa: «Elbilen er helt lydløs og ren. Det er ingen lukt eller vibrasjon, og de bør bli veldig nyttige når faste ladestasjoner kommer opp. Men foreløpig regner jeg ikke med at de vil være veldig brukbare ‒ i hvert fall i mange år framover».

Rolls fikk rett. Biler med forbrenningsmotorer tok over, og det tok Rolls-Royce 121 år før de kunne vise fram sin første elbil.

‒ Vi tar fatt på denne dristige nye framtiden med en stor fordel, mener sjefen.

‒ Elektrisk kjøring er unikt og perfekt egnet for Rolls-Royces biler, mer enn noen annen bilmerke. Den er stille, raffinert og skaper dreiemoment nesten umiddelbart, og fortsetter å generere enorm kraft. Dette er det vi i Rolls-Royce kaller «waftability».

Med det mener Müller-Ötvös at elbilen skjærer uanstrengt og perfekt gjennom luften, og forventningene blir ikke mindre når vi får navnet på den kommende helelektriske Rolls-Royce-modellen.

Britene vet å sette skikkelig røffe navn på sine modeller, for utvalget består av biler med navn som Phantom, Ghost og Wraith.

‒ Det er et navn som passer perfekt til det eteriske og andre verdslige miljøer som produktene våre eksisterer i ‒ et navn som vi har reservert spesielt for dette øyeblikket: Spectre, forklarer Müller-Ötvös

‒ Spectre (et spøkelse) er et navn gitt til andre verdslige vesener og er synonymt med stor makt og åpenbaring; skapninger i et alternativt rike som får deres tilstedeværelse til å føle seg gjennom flyktig manifestasjon. Et spøkelse tvinger verden til å stoppe. Den dominerer plassen den opptar. Den dukker plutselig opp, forsvinner og etterlater seg en oppstemthet, energi og intriger.

Og det passer jo usedvanlig bra at Rolls-Royce kunne avsløre sin første elbil på samme dag som den nyeste James Bond-filmen hadde verdenspremiere, for Spectre er som kjent også den ondeste organisasjonen i 007-universet.

Rolls-Royce har ikke avslørt noe mer rundt den kommende elbilen, så vi får vente å se hva det britiske luksusmerket faktisk har på gang.

Men det er sikkert noen ekstraordinært, det kan vi være ganske så sikre på.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse