Annonse
HjemNyheterDenne markerer at Peugeot rundet 211 år

Denne markerer at Peugeot rundet 211 år

Verdens eldste bilmerke ble opprettet 76 år før verdens første automobil så dagens lys, og feirer fødselsdag med en ny 308.

Så hvordan kan Peugeot være 211 år, når Karl Benz fikk patent på den første «moderne» bilen for kun 135 år siden?

Svaret er ganske innlysende. Selskapet startet med andre produkter.

Armand Peugeot etablerte et stålselskap 26. september 1810, og utvidet raskt bedriften til å bli en produsent av verktøy og kjøkkenutstyr. Etter hvert tok han det første skrittet over til personlig mobilitet med sykler.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne mobiliteten tok et gigantisk skritt med Karl Benz og hans automobil i 1886, og dette fikk selvsagt også Peugeot med seg.

Så sensommeren 1891 kunne de åpne for bestillinger av disse nye fremkomstmidlene, og en mr. Poupardin bestilte sin bil 27. august.

Den, en 4-seters utstyrt med en 2 hk sterk Daimler-motor, ble levert 2. oktober 1891. Dette var den aller første bilen Peugeot leverte ut til en privat kunde.

211 år og tre dager etter at Peugeot ble etablert gikk den nye 308 inn i produksjon hos Stellantis-fabrikken i Mulhouse, noe som også er noen dager før 130-årsdagen for utleveringen av den aller første bilen.

I dag er Peugeot på plass i 160 land, noe som også bekrefter spådommen til Armand Peugeot om at «en dag skal Peugeot være en av de største industrivirksomhetene i Frankrike».

I dag handler det om biler som er koblet til nett og ikke minst elektriske biler, og nå er 70 prosent av modellene til Peugeot elektrifisert.

Nye 308 byr på en ny generasjon oppkoblet infotainment fra Peugeot, og kommer selvsagt med en rekke førerassistenter som skal hjelpe til i diverse situasjoner.

Den kommer også som en hybrid som kan skilte med 60 kilometer elektrisk rekkevidde, og slår dermed følge med e-208, e-2008, 3008 og 508 ‒ de to førstnevnte er rene elbiler mens de to sistnevnte også kommer som ladbare hybrider.

Mobiliteten har kommet veldig langt siden Peugeot Type 1 ble laget i 1889, og herr Poupardin fikk levert sin Type 3 for 130 år siden.

Slik så de nemlig ut den gang:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse