Annonse
HjemElbilerEn MC eller en elbil?

En MC eller en elbil?

Hva får man om man mikser sammen en MC og en elbil. Jo, et kjøretøy som heter R RYZR.

Du kjenner kanskje ikke til selskapet SAIC, men sjansen for at du kjenner til merket de eier er ganske store.

SAIC er en av de fire store «statseide» bilprodusentene i Kina, som blant annet har et inngående samarbeid med Volkswagen-gruppen gjennom selskapet SAIC Volkswagen.

Merket du mest sannsynlig kjenner er MG, som SAIC sikret seg i 2006. Som kjent har MG gjort et stort elektrisk comeback nå, og det ruller faktisk over 2.000 MG ZS med norske skilt.

Det gjør sitt til at merket overraskende nok er det 15. mest populære her i Norge i 2021, og ZS er den 14. mest solgte modellen etter årets første åtte måneder.

Saken fortsetter under Annonsen

MG har store elektriske planer, og neste måned er det også offisiell lansering av SUV-modellen MG Marvel R Electric. Ikke nok med det, de har også på gang verdens første helelektriske stasjonsvogn, MG5 Electric, og lover i tillegg flere nyheter i nær framtid.

SAIC har fått duften av suksess, og satser knallhard videre. Det har blant annet medført to nye designselskaper som skal vise vei for framtiden ‒ Advanced Design London og Advanced Design Shanghai.

De i London har nå visualisert framtidens mobilitet, og i deres øyne er ikke den helt slikt vi kjenner den i dag. De har mer spesifikt tenkt på urban mobilitet, som i dag domineres av scootere eller små bybiler.

Og det er nettopp de to tingene de har sett for seg, og like godt smeltet motorsykler og biler inn i et svært så kompakt og oppsiktsvekkende framkomstmiddel.

Denne:

Dette er altså ikke en gang et konsept, men en visjon, så ikke regn med å se en slik på veiene med det første.

Målet for SAIC Design er å utforske grensene mellom bymobilitet og bærbar teknologi, og er av alle ting en slektning av kommende MG Marvel R Electric.

Visjonen og den kommende SUV-modellen deler nemlig R-bokstaven, som i framtiden skal stå for biler med mye teknologi og hakket med luksus om bord.

Motorsykkelen og/eller elbilen heter R RYZR, og skal ifølge SAIC Design London være «den ultimate symbiosen mellom mann og maskin: En bil du faktisk bruker».

Ok, så de kaller den for en bil. Greit å vite.

Vi har sett mye spesielt de siste årene, men vi har fortsatt til gode å se en jakke som fungerer som en nøkkel. Det har denne visjonen.

Ideen er å kombinere smarte klær og utvidet virkelighet (AR), og den deler også merkefilosofien bak R ‒ «uanstrengt kraft».

‒ R RYZR er en spennende visjon om framtiden byreiser, sier Carl Gotham ved designstudioet.

‒ Ved å utforske det ukonvensjonelle, låser vi opp nye transportformer for framtiden, nye opplevelser og nye følelser.

Dette har de altså gjort ved designe en bil som har motorsykkelens smidighet i trafikkerte bysentre kombinert med bilens stabilitet.

‒ R RYZR er en nyttig, smidig, praktisk og spennende bytransport. Den kombinerer det estetiske med banebrytende teknologiske klær og utvidet virkelighet med futurisme. Det er en utforskning av ukonvensjonelle transportmåter for framtiden ‒ nye arkitekturer, nye opplevelser og nye følelser.

Her er bildene av bilen som like gjerne kunne vært en motorsykkel, og motorsykkelen som like gjerne kunne vært en bil ‒ R RYZR.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse