Annonse
HjemElbilerHer er en sniktitt på Polestar 5

Her er en sniktitt på Polestar 5

Hva får man om man kombinerer en hai og et fly? Jo, en 4-dørs GT kalt Polestar 5.

Polestar Precept skulle opprinnelige ikke inn i produksjon. Eller, det var iallfall det Polestar selv hevdet da de første gang viste fram dette konseptet.

Bilen skulle kun vise hvordan det svenske merket tenkte rundt framtidens design, precept kan oversettes med prinsipp/retning ‒ og den tok verden med storm.

Polestar hadde allerede sin tredje modell under utvikling da Precept ble vist fram under Genève Motor Show i fjor, men bukket under for presset rundt denne sportslige elbilen.

‒ «Fantastisk, spektakulært og banebrytende. Vi vil se den på veien!» Dette er hva pressen skrev om Precept, og publikum ville ha den ‒ så vi bestemte oss for å bygge den, sa sjefen sjøl, Thomas Ingenlath, i september i fjor.

Saken fortsetter under Annonsen

Der og da kom altså bekreftelsen at denne ikke bare skulle forbli et konsept, men skulle videre inn i serieproduksjon.

Siden har Polestar jobbet med bilen, og det er også klart at denne skal hete Polestar 5.

Slik ser den ut:

Det er normalt at bilprodusentene holder kortene tett til brystet når de utvikler en ny modell, men Polestar har tatt en helt annen retning med femmeren.

Her åpner de nemlig for at folket kan følge bilens ferd mot produksjonen, og YouTube-dokumentaren «Precept: from Concept to Car» har nå kommet til episode 3.

‒ Med Precept-dokumentaren gjør vi noe som bilselskap vanligvis ikke gjør, sier da også Ingenlath.

‒ Vi går i kulissene og viser åpent forvandlingen av denne slående modellen ‒ fra konseptbil til produksjonsklar. Det gjør meg stolt å se hvor mye av designet i konseptbilen som kommer fram i Polestar 5. Dette er en stor prestasjon av våre designere og ingeniører.

I den nye episoden viser de fram det ferdige designet av det som skal bli en 4-dørs GT, og her vises det også nøkkelfunksjoner som skiller Polestar 5 fra show-bilen som debuterte i 2020.

Vi får også vite at sjefdesigneren er inspirert av både fly og de fryktede haiene, så dette blir også en slags flyvende hai på fire hjul.

Polestar sier at designdetaljer rundt Polestar 5 også blir å finne igjen i den kommende Polestar 3, som har forventet lansering til neste år.

Polestar 5, som offisielt får akkurat dette navnet under en Polestar-presentasjon for investorer og presse i New York i første uken av desember, er litt lengre unna.

Planen er at denne skal lanseres i 2024, så vi kan forvente oss langt flere episoder rundt bilens ferd fra showbil til produksjonsbil.

For Polestar har åpenbart ikke tenkt å holde denne elbilen så veldig hemmelig.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse