Annonse
Hjem Elbiler Her er Aiways linjelekre modell

Her er Aiways linjelekre modell

Noen måneder før Aiways slipper sin elektriske SUV kalt U5 løs i Europa viser de et coupélignende crossover-konsept kalt U6ion. Den skal lede til en ny SUV fra elbil-produsenten. Se video.

Vi har hørt om Aiways en stund nå, og snart kan vi også se den første modellene på veiene. U5 skal markedslansers i vår, og skal være tilgjengelig for utvalgte europeiske markeder i løpet av sommeren.

U5 er en elektrisk SUV med tradisjonelle former, og rent designmessig er den ikke blant de mest spennende bilene vi har sett.

Da er historien en helt annen med konseptet som de akkurat har vist fram, U6ion.

Dette er altså storesøsteren til U5, og nå snakker vi om forførende linjer. Designrådgiver er nemlig en som har jobbet både hos Porsche og Pininfarina, og disse merkene har helt klart inspirert U6ion.

Saken fortsetter under Annonsen

Konseptet er en crossover, og Aiways har smeltet designtrekk fra både SUV og coupé i U6ion. Den skal forhåndsvise den andre SUV-modellen som Aiways planlegger, og blir den ferdige produksjonsmodellen noe i samme gate er det bare å glede seg.

Slik ser Aiways U6ion ut:

Konseptet er bygd på samme plattformen som U5 kalt MAS, som ifølge produsenten åpner for diverse typer biler med fokus på vekt og interiørløsninger.

Og om vi skal måle ut fra U6ion skiller den seg iallfall ut fra andre biler, og de sportslige linjene fra utsiden smitter også over på innsiden.

Sportsrattet er i en slags firkantet form hvor de har kappet av den øvre delen slik at man stirrer rett inn i det digitale instrumentpanelet, og i midten av dashbordet er det montert inn en diger skjerm på 14,6 tommer.

Bilen kommer med kunstig intelligens, og ikke bare kan du gi stemmekommandoer ‒ bilen kan snakke tilbake til deg.

Sjekk både utsiden og innsiden i denne videoen:

U6ion har fire seter, og i midten bak er det et bredt armlene. Og det er det en god grunn til.

Aiways hører hjemme i Shanghai, og vi vet hvor ivrig asiatene er til å ta bilder når de er på tur. Så her har de like godt laget et spesialrom for droner, slik at ingen muligheter til å ta det perfekte bildet glipper.

Og de har også lånt idéen til Skoda med paraply integrert i døra, og i bagasjerommet har de et skjult rom for elektriske sparkesykler. Ja, smart.

Konseptmodellen kommer også med en rekke førerassistenter, men hva den er utstyrt med av batteripakker og elmotorer sier dessverre ikke Aiways noe om.

Men det er ikke så farlig, for dette er altså et konsept som ikke er ment for serieproduksjon.

Det skal altså komme en SUV som ligner på denne som skal serieproduseres, og det kan bli en spennende modell.

Iallfall om vi måler ut fra U6ion, og her er flere bilder av den:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker