Aksel Lund Svindal skal kjøre mot Dennis Hauger på Rudskogen neste helg. (Fotos: Red Bull)

Hauger mot Lund Svindal på Rudskogen

Det er duket for en superduell når Porsche Carrera Cup Scandinavia kjøres neste helg, for Dennis Hauger dukker opp som gjestefører og konkurrent til selveste Aksel Lund Svindal.


Porsche har mye å feire i 2023, for merket runder 75 år og ikonet 911 runder bikker 60 år. Og den feiringen skal Norge helt klart ta del i. For på Rudskogen blir det en skikkelig Porsche-fest som du ikke vil gå glipp av.

Nær sagt som vanlig skal det kjøres et kjendisløp, og årets utgave blir minst like interessant som tidligere. For her er det noen virkelige profiler som ikke akkurat er kjent for sine egenskaper bak rattet, som Nicolay Ramm, Espen P.A Lervaag, Pål Tøien (OnklP), Erik Follestad, Kristin Holte samt Vita og Wanda Mashadi.

Disse slippes selvsagt ikke løs i racerbilene som dundrer av gårde under Porsche Carrera Cup Scandinavia, men det bør gå greit unna også med racingpreppet Porsche 718 Cayman.

Et annet høydepunkt blir helt klart paraden, for her skal når hundrevis av historiske Porsche-modeller fra alle tidsepoker vises fram i sitt rette element. Dette blir altså en unik mulighet til å se flotte klassikere samlet på et brett.

Men det er flere biler å glane på.

Under årets Porsche Festival feires også 60 år med ikonet 911, og modellen skal feires med åtte generasjoner i én utstilling. Her kommer det faktisk biler helt fra Porsche-museet i Stuttgart, så nok en unik mulighet for nordmenn.

Det er også en E-Performance-lounge hvor de vises unike konseptbiler, samt Porsches E-Hybrid og helelektriske modeller. Og bare for å toppe dette så kommer også museet med sin Porsches Heritage truck, som er et mobilt museum. Her kommer det mange Porsche-klenodier som aldri før har vært i Norge, så nok en fantastisk mulighet til å se noe svært sjeldent.

Men også motorsport-entusiastene får et skikkelig høydepunkt, for det er nemlig duket for en skikkelig norsk stjerneduell i Porsche Carrera Cup Scandinavia hvor det kjøres Porsche 911 GT3 Cup-biler.

Nemlig Dennis Hauger mot Aksel Lund Svindal.

Hauger kjører som kjent til daglig i Formel 2, og målet er å ta det aller siste spranget opp i Formel 1. Men verdensmesteren i Formel 3 tar seg mer enn gjerne tid til å vise seg fram for den norske fansen.

20-åringen har deltatt som gjestefører i Porsche Carrera Cup sju ganger, men dette er helt andre biler enn de raske formelbilene han normalt kjører. Så, og garantert litt irriterende for selv, venter Hauger fortsatt på sin første seier i Carrera Cup.

– Det er stor stas å konkurrere på hjemmebane, og jeg håper å kunne ta min første seier i Carrera Cupen, sier Hauger.

‒ Dette er en bane jeg kjenner godt ‒ samtidig er feltet sterkt og konkurransen er som alltid knalltøff i denne cupen.

Lund Svindal har for lengst pensjonert alpinskiene, og er nå Porsche-ambassadør i tillegg til at han satser hardt på motorsport.

– Fjorårets Porsche Festival var en helt rå opplevelse! slår Lund Svindal fast.

‒ Det er veldig kult at Rudskogen har bygget et anlegg som gjør at man kan gjennomføre arrangement som samler så mye folk som det var på festivalen i fjor. Porsche Norge leverte et program fullspekket av opplevelser, skikkelig god stemning og fete biler. Jeg gleder meg skikkelig til å feire Porsches 75-års jubileum under årets Porsche Festival ‒ og ikke minst til å kjøre løp på Rudskogen, sier Svindal.

I tillegg får også det norske publikummet muligheten til å stifte bekjentskap med et norsk talent med et etternavn racingfansen kjenner veldig godt, nemlig Isabell Rustad.

Til tross for at hun bare er 18 år har hun kjørt billøp i en årrekke, og skal delta i Porsche Sprint Challenge Scandinavia og blir et stort norsk håp der. Og ja, pappa er Tommy Rustad, kjent både fra baneracing og rallycross.

I tillegg kan årets Porsche-festival by på en masse mer, og den spennende kortfilmen «A High Speed Portrait» blir også et høydepunkt. Her har nemlig et filmteam fulgt Lund Svindal tett, og man får også se og høre han i forbindelse med at Porsche Carrera Cup Scandinavia varmet opp til selveste Le Mans-løpet i sommer.

En av konkurrentene der? Jo, Dennis Hauger, som den gang dessverre havnet i problemer og måtte bryte. Surt, for Hauger lå an til en topplassering etter å ha imponert stort.

Så får vi se hva de to norske stjernene klarer på Rudskogen 8. og 9. september.

Les også:

 

 

 

Les mer om:

Nyheter Motorsport