Annonse
Hjem Motorsport Hamilton nærmer seg Schumacher

Hamilton nærmer seg Schumacher

Lewis Hamilton tok sin sjette VM-tittel i formel 1 søndag, men er fortsatt bak den mest legendariske føreren av dem alle.

Det er sjelden begge de to formel 1-førerne på samme lag er jubler som besatt etter et løp, men det skjedde etter søndagens løp i Texas.

For finske Valtteri Bottas og britiske Lewis Hamilton, begge i Mercedes-AMG Petronas, jublet begge vilt etter den amerikanske formel 1-runden.

Bottas, som svært ofte må innfinne seg med posisjonen bak lagkamerat ved målpassering, var nemlig raskest både på kvalifiseringen og i løpet.

Den finske føreren passerte lagkameraten med kun noen få runder igjen av løpet, og kjørte inn til sin sjuende seier i formel 1 og fjerde for sesongen.

Saken fortsetter under Annonsen

Men selv om Hamilton prøvde å forsvare seg mot Bottas, tok han ikke nederlaget veldig tungt.

For briten hadde en stor oppgave i helga, nemlig å ta nok mange poeng til å avgjøre tittelkampen.

Hamilton kom altså inn på 2. plass, og har dermed sikret seg sin 3. tittel på rad.

‒ For å være ærlig er det vanskelig å beskrive følelsene akkurat nå, sa Hamilton.

‒ 7. himmel er ikke i nærheten, og jeg er langt over den. Det er har vært det tøffeste året jeg kan huske; og så utfordrende med opp- og nedturer så akkurat nå er jeg full av følelser, det hele er bare overveldende.

Hamilton har vunnet 10 av årets 19 runder, og kan dermed ikke innhentes selv om det gjenstår to runder.

Bottas er klar toer i sammendraget, mens Ferrari-fører Charles Leclerc er nummer tre kun 14 poeng foran Redbulls Max Verstappen. Så om ikke annet blir det kamp om 3. plassen i årets VM.

Hamilton tok sin første VM-tittel allerede i 2008, og kjørte den gang for McLaren med Mercedes-motor.

I 2013 gikk han over til Mercedes AMG Petronas, og året etter var den 2. tittelen i boks.

Han tok sin 3. året etter, mens han måtte se sin tyske lagkamerat Nico Rosberg stikke av med pokalen i 2016.

Siden har Hamilton slått tilbake med tittel i både 2017, 2018 og 2019.

Det blir totalt seks VM-titler, noe som også betyr at han har passerte den argentinske legenden Juan Manuel Fangio som står med fem titler.

Den eneste foran han på listen er den aller største, Michael Schumacher.

Tyskeren tok to titler i Benetton og fulgte opp med fem for Ferrari, og er den mestvinnende med sju VM-titler totalt.

Dette er selvsagt den aller viktigste rekorden i formel 1, men også den nest største innehar også Schumi.

Han vant nemlig totalt 91 løp, mens Hamilton foreløpig står med 83 seire. De to er et hav for tredjemann, Ferraris Sebastian Vettel med 53 seire.

Men Hamilton har iallfall den tredje viktigste, og han er den føreren som har vunnet flest kvalifiseringer med 87 pole position mot Schumachers 68.

Schumacher har sammen med Vettel også rekorden for flest seire i en sesong, 13, mens Hamilton har klart 11. Vinner han årets to siste runder kan han dermed ende opp på 12 i år.

Norges-vennen Michael Schumacher har også rekorden for flest serie i et bestemt løp, og vant Frankrikes Grand Prix åtte ganger. Hamilton har vunnet Canadas Grand Prix og Ungarns Grand Prix sju ganger.

En annen rekord som fortsatt er på Schumis hender er antall sesonger på rad med minst en seier, og han står med 15 sesonger mot Hamiltons 13.

Schumi leder også når det kommer til antall pallplasser og antall raskeste runder, hvor han har henholdsvis 155 og 77. Hamilton er ikke langt bak med 150 pallplasser, med er et hav bak med sine 46 raskeste runder. Her deler han faktisk 2. plassen på statistikken noe overraskende med finske Kimi Räikkönen.

Hamilton har vært helt overlegen de siste årene, men han har fortsatt et lite stykke opp til Michael Schumacher, foreløpig tidenes mestvinnende formel 1-fører.

Men da Schumacher ga seg i formel 1 var han 43 år gammel, mens Hamilton kun er 34 år.

Så det det spørs om ikke briten snart er den aller største.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,812FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker