Annonse
Hjem Nyheter Golf dyttet ned fra tronen

Golf dyttet ned fra tronen

Bil-Europa holder pusten for hva som kommer, men i mellomtiden har Volkswagen Golf blitt dyttet ned fra tronen.

Allerede før korona-pandemien rullet over oss hang det mørke skyer over bilindustrien i Europa. Så sent i januar falt antall registeringer til langt under 1 million, og med 955.113 registrerte biler var dette det laveste månedstallet i Europa siden 2015.

Og det er flere årsaker til dette.

‒ Situasjonen forverres raskt i Europa på grunn av kompleks regulering, mangel på tilgjengelige homologerte biler og økende press på økonomien. Alle disse faktorene har en negativ innvirkning på forbrukernes tillit, påpeker Felipe Munoz, en analytiker i Jato Dynamics.

EU og nasjonale myndigheter har altså vært lite forutsigbare når det kommer til reguleringer av bilene, noe som har ført til at mange merker rett og slett ikke har klart å få godkjente nok modeller.

Saken fortsetter under Annonsen

Og har man ikke biler å selge, ja, så selger man heller ikke biler.

De fleste produsentene er nå godt i gang med omleggingen til mer elektrifiserte modeller med mindre utslipp, så denne vanskelige perioden er snart et tilbakelagt kapitel.

Men et problem kommer som kjent sjelden alene.

For med korona-viruset kommer det også en virkelig krise i bilindustrien.

Alle de store merkene har stengt ned sine produksjonslokaler, og nå står svært mange jobber i fare.

Den europeiske bilprodusent-organisasjonen ACEA frykter en gigant-kollaps som får svært store ringvirkninger.

‒ Det er helt klart den verste krisen noensinne i bilindustrien, sier Eric-Mark Huitema, ACEA’s generaldirektør.

‒ Med all industri som stopper opp og et detaljhandelsnett som effektivt lukkes, står nå jobbene til rundt 14 millioner europeere på spill. Vi etterlyser sterke og koordinerte tiltak på nasjonalt og EU-nivå for å gi øyeblikkelig likviditetsstøtte til bilbedrifter, deres leverandører og forhandlere, legger han til.

Bilindustrien i Europa har 229 produksjonslokaler med 2,6 millioner ansatte, mens det ifølge ACEA er 13,8 millioner personer som er ansatt enten direkte eller indirekte i den europeiske bilsektoren.

Og de mørke skyene som nærmet seg i januar er enda nærmer i februar, og det er altså før korona-effekten slår inn.

Ifølge Jato ble det registrert 1.063.264 i Euro-27 i februar, noe som er nedgang på -7 prosent i forhold til februar 2019.

Med nedgangen på -7,6 prosent i januar er den totale nedgangen for årets to første måneder på -7,3 prosent, og kun seks av landene notere seg for en oppgang i februar. Og det inkluderer ingen av de store, men nasjonene Estland, Litauen, Portugal, Latvia, Hellas og Finland.

Når det gjelder merkene fikk også de fleste en nedgang i februar, deriblant de fem mestselgende ‒ Volkswagen, Peugeot, Renault, Mercedes og Ford.

Nummer seks er Toyota, og de gjorde et hopp med en oppgang på hele 11 prosent. Også BMW på 8. plass fikk en oppgang, og økte salget med 4 prosent.

Når det gjelder modellene er kongen dyttet ned fra tronen, og det er kanskje ikke så veldig overraskende. Volkswagen gjør nå klar 8. generasjon av Golf, og dermed lider den utgående modellen litt.

Det ble registrert 24.735 Golf-modeller i februar, og den gamle kongen måtte se seg passert av Renault Clio ‒ som ble ny for ikke så veldig lenge siden.

Clio presset seg akkurat foran med 24.914 registreringer.

Den tredje mest populære i Europa i februar var den nye Peugeot 208, og det var ingen rene elbilmodeller inne blant de 25 mest populære.

Her er registerings-oversikten til Jato for februar over både merker og modeller:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,812FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker