Annonse
Hjem Nyheter Gjør Audi RS 7 ellevill

Gjør Audi RS 7 ellevill

I fjor høst kunne Audi by på noe virkelig spesielt. De hadde nemlig på gang en ny Audi RS 7 Sportback, en ganske så sprek modell med 600 hestekrefter. Men nå finnes det en villere utgave.

I september kunne Audi med rette stolt presentere 2. generasjon av RS 7 Sportback, og for første gang som en bred utgave med fem seter.

Bilen er en kombinasjon av en coupé og grand tourer, og i tillegg til ny teknologi og mekaniske løsninger byr også den nye modellen på en 4.0 TFSI V8-motor som huser 600 hester og et dreiemoment på voksne 800 Nm.

Dette gir RS 7 Sportback sprintgener så det holder, og bilen klarer 0-100 km/t på 3,6 sekunder og en toppfart på 280 km/t (med dynamisk pakke).

Bilen byr også på et mildhybridsystem (MHEV), noe som gjør at den i visse situasjoner får hjelp av elektrisk kraft.

Saken fortsetter under Annonsen

RS 7 er en imponerende bil, og noen som lot seg begeistre var gjengen hos tuningsselskapet ABT. De så umiddelbart et uforløst potensial, og kastet seg over den ferske modellen.

Og som vi har lært gjør disse folkene ting med tysk grundighet.

Så etter at de hadde hanket inn en RS 7 Sportback, gikk de løs på bilen.

Resultatet er en modell de har kalt ABT RS7-R. Ja, rrrrr.

ABT skjønner at en RS 7 Sportback er en spesiell bil, så settet de har utviklet blir kun tilegnelig i 125 eksemplarer. Denne skal altså forbli ganske så unik.

Hjertet i oppgraderingen heter ABT Power R, og denne slipper løs enda flere krefter i motoren. Pakken vrir ut hele 740 hk og 920 Nm ‒ ja, heftig og begeistret.

Men de gir seg ikke med det.

ABT tar ting virkelig helt ut når det kommer til RS 7 Sportback, og har utviklet åtte andre sett som gjør den originale RS 7 om til et racingdyr uten like.

Dette inkluderer mekaniske ting som nye fjærer til en ny grill, bakspoiler og felger, og selvsagt får også interiøret seg et ABT-løft med nytt ratt og nye seter.

Og resultatet av det hele?

Jo, ABT Sportline er en gammel familiebedrift som nå er ledet av Hans-Jürgen Abt. Denne familien har racing i blodet, og sønnen Daniel kjører på toppnivå i formel E.

Racerføreren eier en Audi RS 7, og har fått tunet denne med det nye ABT-settet. Daniel er så fornøyd med resultatet at han like godt har lagt ut en 19 minutter lang video hvor han viser fram sin nye bil.

Hadde det ikke vært for ørene så hadde smilet garantert gått helt rundt!

Sjekk selv, og om 19 minutter på tysk kanskje blir litt lenge så følger det en bildeserie rett under også. Den bør du ikke gå glipp av!

Her er bildeserien:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker