Dette er første glimt av den kommende elbilen Skoda Elroq. (Fotos: Skoda)

Første titt på Skoda Elroq

Skoda varmer opp rockefoten, for en helelektrisk kompakt SUV som baner vei for det nye Modern Solid-designet nærmer seg.


Skoda tok sitt første helelektriske steg med Citigo, en av tre varianter av Volkswagen Up som også kom som elbil.

Denne ble fulgt opp av den første rene elbilmodellen fra Skoda, Enyaq satt sammen på den etter hvert berømte MEB-plattformen slik som søsteren Volkswagen ID.4.

Nå gjør Skoda seg klar for å svinge den elektriske rockefoten enda mer, for Elroq nærmer seg. Vel, premieren er fortsatt noen måneder unna, men Skoda gir oss allerede nå en liten sniktitt.

Dette er en kompakt SUV som også blir den aller første som bærer bilmerkets nye Modern Solid-design.

– Vi drar duken av Skoda Elroq til høsten, som den første i rekken av flere helt nye fullelektriske biler fra Skoda de neste årene, forteller Martine Behrens, direktør for Skoda i Norge.

Det tsjekkiske merket kunne tidligere i år by på illustrasjonsbilder av Skoda Epiq, en by-SUV med verdenspremiere i 2025.

Videre har Skoda planlagt en helelektrisk stasjonsvogn som skal komme i løpet av de neste årene, samt 7-seteren kalt Vision 7S.

Skoda er kjent for sine kompakte SUV-modeller, som 4,24 meter lange Kamiq og 4,39 meter lange Karoq. Elbilen Enyaq er på sin side 4,65 meter lang, og kommende Elroq blir altså kortere enn dette.

Designspråket Modern Solid skal representere det robuste, funksjonelle og ekte, ifølge Skoda.

‒ Det er ordentlig gøy å få vise frem de første silhuettbildene av Elroq, en bil vi vet det er mange som er nysgjerrige på, og med flere helt nye elementer vi ikke har sett på våre modeller tidligere, sier Behrens.

‒ Innovative tech-deck face er én av nyhetene på Elroq og vises nå for første gang på en serieprodusert bil fra Skoda. Vi så blant annet tech-deck face på konseptbilen Vision 7S som var på Norges-besøk i fjor, som en moderne og gjenkjennelig nytolkning av den tradisjonelle Skoda-grillen. Fronten på Skoda Elroq er preget av et nytt og delt frontlysdesign.

En annen nyhet er den nye logoen på panseret som har mer skarpe konturer, og dette skal understreke et nytt og mer robust utseende.

I tillegg er bilen utstyrt med store hjul som skal forsterke er litt tøffere utseende, og det er også LED Matrix-frontlykter som fullfører designet.

Elroq blir Skodas tredje modell på MEB, ettersom den originale Enyaq også har fått selskap av Enyaq Coupé.

‒ Vi kan forventningsstyre mot svært romslig plass også i denne bilen i velkjent Skoda-stil, og ikke minst komfortable og funksjonelle løsninger, sier Behrens.

‒ Silhuettbildene av Elroq viser tydelig vår retning framover, og kan også beskrives som det utypiske men allikevel typiske som Skoda er så godt kjent for.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbiler Skoda Skoda Elroq