HjemNyheterFordzilla, en superbil fra en annen verden

Fordzilla, en superbil fra en annen verden

Hva med en superbil som kun koster noen hundrelapper og som alle kan kjøre? Ja, en som kun befinner seg i den virtuelle verden.

Når bilprodusentene skal lage nye modeller, begynner de vanligvis med en skisse tegnet på et ark ‒ slik man alltid har gjort. Men deretter er det den virtuelle verden som teller, og bilens form og fasong blir til via piksler på en dataskjerm.

Ford har tatt dette et skritt videre, og slått seg sammen med 225.000 dataspillentusiaster for å lage den ultimate racerbilen for spill-universet. Målet er intet mindre enn verdens mest imponerende bil, som alle, og ingen, kan kjøre.

Resultatet har faktisk blitt så bra at Ford like godt skal bygge en fullskalamodell av konseptbilen, slik at de kan studere hvordan man utforsker design i den digitale verden. De vil lære seg hvordan man kan overføre denne prosessen over til virkelige konseptmodeller.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Team Fordzilla P1-konseptet har vært et helt utrolig spennende prosjekt for våre designere. Her har de virkelig fått slippe løs alt de har av kreativitet. Vi håper nå at gamerne er like fornøyde med sluttresultatet som det vi er, sier designdirektør i Ford Europa, Amko Leenarts.

Den virtuelle bilen heter Fordzilla P1, og ble vist fram under verdens største spillmesse kalt Gamescom. Og dataspillerne selv bør være fornøyde med resultatet.

For Ford har faktisk utviklet superbilen i samarbeid med potensielle sjåfører, og under utviklingen har de bedt om innspill rundt ting som sitteposisjon, cockpitstil og drivlinje. Gamere har deretter stemt fram sine favoritter, og totalt har 225.000 europeiske kjørespill-entusiaster deltatt i forskjellige avstemminger.

Den virtuelle drømmeracerbilen ble kåret med hele 83,8 prosent av stemmene, og er designet av Fords eksteriørdesigner Arturo Ariño. Og Fordzilla P1 er noe helt utenom det vanlig.

Bilen har faktisk et karosseri som kan forandres mens den kjører, ja, litt som kjøretøyene i Transformer-filmene. På langstrekkene til Le Mans-banen kan den være lang og slank, mens den er kort når den skal gjennom de krevende svingene på banen. Altså den ultimate racerbilen.

‒ P1-prosjektet tok meg tilbake til utgangspunktet for at jeg ble bildesigner. Da var målet å designe noe helt nytt som aldri hadde blitt sett før og som flyttet grenser. Dette er en bil som er en fryd for øyet, og den vil også være helt topp for gamere å kjøre, sier Ariño.

Som Ariño hinter er det er meningen at denne skal inn i spillverden. Ford sier at de allerede er i kontakt med kjørespillutviklere, og håpet er at den virtuelle bilen finner veien inn i spillverden allerede neste år.

Det betyr at alle kan kjøre P1, men rent fysisk får altså ingen kjørt denne.

Men kanskje vi får se en lignende superbil også i den virkelige verden en gang i framtiden?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse