Annonse
Hjem Nyheter Ford elektrifiserer Fiesta og Focus

Ford elektrifiserer Fiesta og Focus

Snart kommer folkemodeller som Ford Fiesta og Focus med hybridløsninger.

Ford styrer etter noe de kaller «Go Further», og dette innebærer en elektrifisering av modeller fra som strekker seg fra kompakte biler til SUVer og nyttekjøretøy.

Hva dette konkret innebærer skal Ford avsløre under en tilstelning i Amsterdam 2. april, men vi vet allerede litt.

Nemlig at både Fiesta og Focus snart kommer med hybridløsninger kalt EcoBoost Hybrid.

‒ Vår nye Fiesta og Focus EcoBoost hybrid er eksempler på Fords mål om å levere enda mer miljøvennlige biler med avanserte teknologier og tjenester. Vi vil dele en rekke andre nyheter og eksempler i Amsterdam neste uke og i tiden fremover, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.

Saken fortsetter under Annonsen

Vi snakker ikke om fullhybrider eller ladbare hybrider, men et 48-volts mildhybridsystem som skal hjelpe til å ta ned forbruket og dermed også redusere utslippene.

En integrert startmotor sørger for gjenvinning og lagring av energi som vanligvis går tapt under bremsing og retardasjon, og lader det 48-volts litium-ion-batteriet. Denne energien kan blant annet hjelpe til under start/stopp-sekvensene, og bidra med ekstra dreiemoment under kjøringen ‒ spesielt ved lave hastigheter ‒ og drive bilens elektriske systemer.

Mildhybridsystemet skal kobles opp mot 1.0‑liters EcoBoost-motorene til Ford, og hybridløsningen åpner også opp for større turboer og mindre turbotreghet.

Ford introduserte nylig en fullhybridløsning for Mondeo stasjonsvogn, og skal også komme med mildhybrid for både Transit og Tourneo.

Merket har også tidligere annonserte at de skal elektrifiseres alle modellene sine fra og med den nye Focus, og dette kan være alt fra mildhybrid til fullhybrid, ladbar hybrid eller rene elbilmodeller.

Ford forventer at den nye Fiesta EcoBoost Hybrid lander på et forbruk på 0,49 liter på mila, mens Focus EcoBoost Hybrid skal bruke 0,47 liter per mil.

Men Ford tenker lengre enn hybrider.

Amerikanerne gjør seg nemlig også klar for sin aller første elbil bygd fra grunnen av, og dette blir en Mustang-inspirert elbil som sikkert mange venter på.

Ford har holdt kortene tett til brystet når det kommet til denne, som settes sammen av en egen avdeling kalt Ford Team Edison som skal utvikle nye elbiler for det globale markedet.

Bilen skal få en rekkevidde på opp mot 500 kilometer, og skal etter planen være klar for lansering i 2020.

Og vi har fått et lite hint om hva de planlegger.

For da Tesla viste fram sin neste bil, SUVen Model Y, satt Ford klar med en Twitter-melding som ble publisert ganske så eksakt på samme tidspunkt.

Der ba de rett og slett folk holde på hestene, og viste fram en elektrifisert logo vi kjenner igjen fra Mustangen:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker