Flere nybiler på årets Oslo Motor Show

Folket har talt og Oslo Motor Show har lyttet. I år blir det flere nybiler enn tidligere, uten at det går utover de andre kjøretøyene som skal vises på utstillingen.


Det går nesten ikke en uke uten at et eller annet merke annonserer en ny bil, og da fortrinnsvis en helelektrisk en. Det kommer også et jevnt sig av nye elbiler inn til Norge, og skal man holde oversikten og ikke minst sjekke disse ut fysisk har man litt av en jobb.

Så hva å samle mange av disse på en plass?

Nettopp det har besøkende på Oslo Motor Show (OMS) etterlyst, noe som kommer klart fram i en av undersøkelsene de selv har gjort. OMS har nemlig spurt 10.000 besøkende om hva de etterlyser, og det var ett alternativ som stakk seg klart ut.

‒ Rundt 60 prosent, og en klar overvekt, ville gjerne ha flere nybiler. Og vi hører selvsagt på hva de besøkende etterspør, så nå gir vi ekstra gass rundt disse, sier messegeneral Tommy Larssen.

Han legger raskt til at de ikke har tenkt å vanne ut Oslo Motor Show til å bli en salgs nybilutstillingen, og at årets nybiler ikke på noen måter går på bekostning av de andre kjøretøyene som OMS vanligvis stiller ut. I år finner over 1.000 kjøretøy veien til Lillestrøm rett utenfor Oslo.

‒ Det er viktig for oss å understreke at dette er et supplement, og på ingen måter en erstatning av noen. Så vi fortsetter selvsagt med å vise fram flotte kjøretøy i alle fasonger og aldersgrupper som vi alltid har gjort, sier Larssen.

I skrivende stund har 11 merker og selskaper meldt at de kommer med nye biler til årets Oslo Motor Show, og tidligere denne måneden ble det kjent at også Fisker setter kurs for årets bilutstilling med den kommende elbilen kalt Ocean. Dette blir altså Norges-premiere for den helelektriske SUV-modellen.

‒ Norge er et av våre ni lanseringsland, så det er spesielt viktig for oss å delta på Oslo Motor Show bare uker før produksjonsstart i november i Magnas karbonnøytrale fabrikk i Østerrike, sier styreleder og administrerende direktør, Henrik Fisker.

Mer eksakt skal det amerikanske merket stille ut en Fisker Ocean Extreme som har en startpris på 625.000 kroner her i Norge, og merket anslår at den offisielle rekkevidden til denne kommer til å lande på rundt 630 kilometer. Det er i så fall ganske imponerende, for denne utgaven har firehjulsdrift som jo trekker litt mer strøm.

I tillegg til Fisker vil det dukke opp nye biler fra merker som Xpeng, MG, Mercedes, Lotus, Voyah, Nissan, Hongqi, Alfa Romeo/Jeep og Polestar, så her kan folket stifte bekjent med mange nye elbiler.

‒ De nye bilene vil ikke bli samlet på et område, men spres rundt om i den ene hallen. Så det er ikke snakk om et nytt felt med kun nybiler, og disse vil bli utstilt sammen med andre kjøretøy, sier Larssen.

Messegeneralen bobler nesten av spenning, for som vanlig skal OMS toppe det forrige showet ‒ og det sier Larssen at de absolutt kommer til å gjøre.

‒ Jeg kan foreløpig ikke røpe så mye, men det kommer til å bli sjukt bra. Vi har så mye sjeldent her at folk nesten ikke kommer til å tro det. Vi har faktisk kjøretøy som folk ikke en gang visste eksisterer, så unik er noen av disse. Det er helt vilt at vi har klart å få så mange spesielle kjøretøy til årets show, men alt har åpenbart klaffet, sier en ivrig Larssen, og legger til:

‒ Vårt mål er at når noen forlater Oslo Motor Show og så får en telefon, så skal de avbryte samtalen og utbryte; «du vil ikke tro hva jeg har sett», og det er det veldig mange som kommer til å si etter årets show. Helt garantert, for så bra blir årets show.

‒ Komposisjonen, kjøretøyene, utstillingen ‒ dette er det beste vi noensinne har gjort ‒ helt sikkert!

Årets motorshow i Lillestrøm arrangeres siste helg i oktober, mens Fiskers aller første modell går inn i produksjon 17. november ‒ drøyt to uker etter at årets Oslo Motor Show har stengt dørene.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter