Slik ser kommende Fiat 600 ut. (Foto: Fiat)

Fiat røper elektrisk 600-modell i ny video

Normalt er det et stort PR-apparat i sving når en ny modell skal vises fram. Fiat viser like godt den kommende elektriske 600 i en video ‒ før den offisielle premieren.


Vi er litt usikre på hva Fiat egentlig har tenkt her, for den italienske videosnutten som de har publisert på YouTube og som har godt over 4 millioner visninger handler om noe helt annet.

Den retter nemlig søkelyset mot en kampanje som skal slå et slag for de som føler seg alene her i verden, og i bekrivelsen står det at vi alle er forskjellige både når det kommer til kulturer og religioner. Videoen er laget i forbindelse med en begivenhet kalt «Not Alone» som ble arrangert i Roma sist helg.

«La oss åpne døren, døren til våre hjem, døren til våre hjerter, og la andre komme inn og føle seg vel, frie», skriver de i beskrivelsen.

Men budskapet har nok druknet litt, for i videoen vises nemlig en helt ukamuflert Fiat 600. Dette er absolutt ingen hemmelig modell, men fram til nå har det stort sett vært bilder av bilen med kamuflasjedrakt.

Selv om Fiat 600 fortsatt ikke har debutert offisielt, er det mye som er kjent med bilen. Den skal for eksempel settes sammen på samme plattform som Jeep Avenger, elbilen som er kåret til årets bil her i Europa.

Det betyr mest sannsynlig mange av de samme løsningene i 600, som altså blir en litt mer høyreist storesøster til Fiat 500. Men ikke tro at Fiat 600 er en helt ny modell.

For her snakker vi om en modell som ble introdusert på markedet allerede i 1955, og det var denne og ikke Fiat 500 som åpnet slusene for bilene i Italia. Da Fiat startet utvikling av denne i 1953 het den faktisk Fiat 100.

Den opprinnelige Fiat 600 hadde to dører og fire seter, men det kom også en utgave som kan betegnes som en flerbruksbil. Jepp.

Under Brussel Motor Show i 1956 kunne det italienske merket nemlig vise fram en Fiat 600 Multipla, og denne hadde en helt ny form og et eksepsjonelt interiør. Bilen var nemlig utstyrt med tre seterrader og seks seter, men det var også mulig å bikke ned de to bakerste setene og gjør den om til et aldri så liten stasjonsvogn.

Ikke uventet ble den en stor hit både hos større familier og ikke minst drosjesjåfører.

Hva den nye Fiat 600 vil by på, må vi vente ørlite før vi vet helt sikkert. Men som vi kan se av videoen ser det ut som at den byr på ganske grei plass på innsiden, og selvsagt de runde instrumentene og en sentral skjerm som også lillesøsteren byr på.

Og ja, til store glede for mange kan vi også se en rad med fysiske knapper under skjermen.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter