Dette er en Ford Bronco som feirer solformørkelsen. (Fotos: Ford)

Feiret solformørkelse med en mørk Ford Bronco

Legenden som returnerte i 2020 lever i beste velgående, og nå kommer det nok en bølleversjon som hyller mørket en solformørkelse gir ‒ dog kun for de i Nord-Amerika. Se bilder.


Fords to lengstlevende modeller foruten pickupene og lastebilene er Mustang og Bronco. Førstnevnte har gått fra suksess til suksess siden den kom i 1964, mens Bronco har en, vel, en mer brokete historie.

SUV-modellen ble lansert i 1965, og hadde stor suksess de neste tiårene. Men utover 1990-tallet hadde tiden løpt fra modellen, og Ford pensjonerte den i 1996.

Men de glemte den ikke, og i 2020 kunne de sensasjonelt vise fram en helt ny utgave. Det ble til og med feiret med at det skulle noen spesialutgaver til Europa og Norge. For ja, vi blir vanligvis snytt for denne terrengkongen.

Fire år senere lever Bronco i beste velgående, og det har for lengst kommet en ny sjef i form av Bronco Raptor. Og denne spøker du ikke med.

Ford Bronco Raptor er så sterk at den like godt vant den legendariske Baja 1000-løpet i fjor, og det sier i grunn det meste om denne terrengkongen. Den takler alt, og det med krefter i bøtter og spann.

Som standard kommer Bronco med en 2.3-liters bensinmotor med 300 hk og 441 Nm, men skal man virkelig flekse muskler så er det Bronco Raptor som gjelder. Her er det en 3-liters V6 med to turboer og hele 418 hk og 597 Nm som gjelder, så denne stopper ikke for noen hindringer.

Nå har det som de fleste har fått med seg vært en solformørkelse som var godt synlig fra USA, og der var det en såkalt «totalt eclipse» ‒ en total solformørkelse. Og Ford feirer med en ny spesialutgave av Bronco kalt Black Appearance-pakken.

Denne følger i hjulsporene til Code Orange-pakken introdusert, og ble avduket foran 150 Bronco-entusiaster under selve solformørkelsen i Texas. Så en høy og mørk utgave.

Mer spesifikt kommer Black Appearance-pakken med et Shadow Black-lakkert tak kombinert med matchende farge på ting som speilkapper, veltebøylen og støtfanger.

I tillegg kommer Bronco Raptor også med en matt svart stålstøtfanger, glideplate og slepekroker.

Ford sier at den Shadow Black-malte veltebøylen minner om den kontrasterende veltebøylen på 6. generasjons konsept Bronco SUV-er, og at de har lakkert beskyttelsesplaten under ettersom de har sett at eierne selv har gjort dette.

For ja, kundene har jo alltid rett.

Det er også unike Raptor-dekaler både på siden og panseret, så denne skille seg veldig greit ut i mengden.

‒ Kunder velger Bronco Raptor av to grunner; dens høyytelses terrengkapasitet og dens karakteristiske utseende, sier Broncos Brand Manager Jason Hyde.

‒ Det svarte utseendet gir dem et utseende som skiller seg ut på alle stier og under enhver himmel, til og med en total solformørkelse.

Vi feirer at sola gjemte seg bak månen i noen sekunder med bildene av den litt mer spesielle Ford Bronco:

Bildeserie
Debatt

Les mer om:

Ford Ford Bronco