Lamborghini banker til med tre spesialutgaver av Huracán. (Fotos: Lamborghini)

Feirer 60 år med tre spesialutgaver

Lamborghini trykker på gasspedalen, og skal komme med hele tre bursdagsgaver i form av begrensede utgaver av Huracán STO, Tecnica og EVO Spyder.


Ja, du kan jo gjette hvor mange eksemplarer av hver av de tre Huracán-bilene Lamborghini skal lage?

I år er det altså 60 år siden Ferruccio Lamborghini lanserte sitt bilmerke som en direkte rival til selveste Ferrari, og som har opplevd en voldsom oppgang de seneste årene ‒ ikke minst takket være SUV-modellen Urus.

Lambo må selvsagt markere jubileet med stil, og de gir virkelig gass. For nå skal de presentere ikke færre enn tre spesialutgaver det garantert kommer til å bli rift om, og dette inkluderer modellene Huracán STO, Tecnica og EVO Spyder.

Den spesielle trioen skal avdukes 21. april, og det skjer selvsagt under et eksklusivt arrangement i tilknytning til Milan Design Week. Hver modell i V10-serien blir tilgjengelig i to forskjellige konfigurasjoner, som hver skal redefinere Lamborghinis arv med å skape friske, trendsettende farger som passer til bilene ‒ ifølge Lambo selv.

Og ja, bilene blir selvsagt nummerte, og «60th» finner også veien til dørene og er brodert på setene.

Huracán STO (Super Trofeo Omologata) er sjefen i familien når det kommer til ytelse, og har en naturlig aspirert 640 hk V10-motor. 60-års jubileumsutgaven kommer altså i to versjoner, og begge skal illustrere kreftene som ligger i denne.

Den første har nyanser av blått i den utvendig lakkfargen som kan kombineres med eksponerte karbonfiberelementer med en blå finish, og på innsiden går i det i kombinasjoner av svart, grått og blått. Den andre kommer i kombinasjonen grått og svart og med eksponert karbonfiber, og innsiden er også i svart og grått og har detaljer i rødt. Begge versjonene har 60-års-logoen brodert på setet og er utstyrt med 20-tommer smidde aluminium Hek-felger i matt svart finish.

Jubilant nummer to er Huracán Tecnica, den allsidige i familien, og her byr Lambo på versjoner som har latt seg inspirere av fargene til det italienske Tricolore-flagget. Den første har karosseri i grått med detaljer i svart og rødt, og denne kontrasten skal gjenspeiles i interiøret med svart og rødt.

Den andre versjonen er ifølge Lambo selv en polar motsetning, med et hvitt karosseri forsterket av grønt ‒ en kombinasjon som også har funnet veien inn i denne utgaven. Begge disse spesialversjonene er utstyrt med 20-tommers Damiso blant sorte felger.

EVO Spyder er ifølge det italienske merket den mest livsstilsorienterte i Huracán-serien, og denne kommer også i to utgaver.

Den ene har både utvendig og innvendig farge som kombinerer blått og hvitt, men det på innsiden også er broderi i blått. Den andre utgaven er i grønn kombinert hvitt, og på innsiden har de kombinert rødt og hvitt. Disse to er utstyrt med de samme felgene som Tecnica-utgavene.

Her kan vi se et utvalg av alle fargene som Lamborghini kan tilby:

De nye spesialutgavene skal vises fram 21. april, og da sammen med Revuelto. Dette er den største bursdagsgaven som Lamborghini kommer med, for denne superbilen er intet mindre enn den aller første elektrifiserte Lamborghini.

Den bilen kan du lese mer om via en av lenkene under, men først må du selvsagt bla deg gjennom bildene som viser litt av hva de tre spesialutgavene av Huracán kan by på.

Og ja, svaret på quizen helt øverst er selvsagt 60 ‒ som i 60 år som Lamborghini nå runder.

Les også:

Les mer om:

Nyheter