Favoritten Toyota Rav4 som GR Sport

Både hybriden og ladehybriden av Toyota Rav4 kommer nå som GR Sport. Det er dog den ladbare hybriden som blir tilgjengelig her i Norge.


Den eneste bilen som ikke er helelektrisk som befinner seg på listen over de 10 mest registrerte bilmodellene i Norge så langt i 2022 er Toyota Rav4, som etter årets første ni måneder er den 9. mest populære nybilen med knappe 3.000 registreringer.

Det er imponerende i et svært så elbil-fokusert nybilmarked, og bør også love godt for Rav4’s elbilsøster bZ4X som nå nærmer seg med stormskritt. Men det betyr ikke at Toyota trapper ned satstingen på SUV-modellen med en forbrenningsmotor.

For nå viser Toyota Europa fram en ny versjon av Rav4 som løfter det sportslige inntrykket opp et hakk, for denne har nemlig de to berømte bokstavene GR i seg. Det betyr at Gazoo Racing har hatt en finger med i spillet, dog bare en liten en.

Toyota Rav4 GR Sport er nemlig ikke en ren GR-modell, men kun en utstyrsgrad av bilen. Utgaven GR Sport er velkjent i Toyota-verden, for modeller som Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR og Hilux har allerede slike.

Så selvsagt må også SUV-favoritten Rav4 få denne behandlingen, som består av en stylingpakke og noen andre grep som skal gjøre den litt sportsligere. Og dette gjelder begge hovedtypene av Rav4, altså både den rene hybriden og den ladbare versjonen.

På utsiden byr GR Sport-behandlingen på et litt dristigere uttrykk med pianosvarte hjulbuer, sidelister og bakdørspynt. Helt framme er også tåkelysene innrammet av den samme fargen, og med en mørk grill skal dette gi et røffere uttrykk. En svart toppseksjon og sidespeilhus bidrar også til dette.

Det er selvsagt GR-emblem både foran og bak, og den nye versjonen byr også på helt nye lettmetallfelger med en ny, linjeskjæringsteknikk. 19-tommers felgene som kommer som standard viderefører det mørke temaet, og har også pinnstripedetaljer som tydeliggjør det femdobbelte eikerdesignet.

På innsiden har Toyota satt inn noen nye mer sportslige seter med god sidestøtte, og på hodestøttene kan man også se en svart-på-svart GR-logo. Og som du kan se på bildet av hodestøtten helt nederst har Toyota brukt sølvsømmer som en kontrast.

Den sammen sølvsømmen finner man også igjen på setene, rattet og girspaken, og GR-logoen har også funnet veien til rattet og gulvmattene.

Den nye utgaven kommer også som standard med det nye multimediesystemet som har en 10,5-tommers skjerm og en 12,3-tommers instrumentpanel.

Videre sier Toyota at GR Sport også inkluderer de nyeste førerassistentene i Toyota T-Mate gjennom den siste generasjonen av Toyota Safety Sense. Pakken inkluderer det nye Emergency Steering Assist-systemet og forbedret Pre-Collision System.

Til slutt sier Toyota at GR Sport-modellene også kommer med elektrisk justering av forsetene som har minneinnstillinger for førersetet, samt at panoramataket er standard.

Den nye Rav4 Plug-in Hybrid GR Sport blir tilgjengelig i løpet av første kvartal 2023, opplyser Toyota Norge.

Her er bilder av den litt sportsligere utgaven, en Toyota Rav4 GR Sport, og den røde på bildene er ladehybriden:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter