Annonse
Hjem Nyheter Endringer rundt kjøp og salg

Endringer rundt kjøp og salg

Statens vegvesen gjør to store endringer i prosessen rundt kjøp og salg av biler.

Hvert eneste år mottar Statens vegvesen mer enn 1 million salgsmeldinger, og 8 av 10 gjør dette på nett.

Nå tar Vegvesenet et nytt digitalt skritt.

Fra 29. april vil det ikke lenger være mulig å betale omregistreringsavgiften på en trafikkstasjon, og denne skal fra da av betales direkte til Skatteetaten ved å bruke Statens vegvesens digitale selvbetjeningsløsninger.

‒ Det raskeste er å betale omregistreringsavgiften direkte på vegvesen.no. Da kan du samtidig skrive ut et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk med en gang, så fremt du også har forsikringen i orden, sier Lars Normann Leivseth Johansen i Skatteetaten.

Saken fortsetter under Annonsen

De som ikke har mulighet til å bruke de digitale tjenestene må kontakte Vegvesenet for å få betalingsinformasjon.

«Du betaler deretter avgiften til Skatteetaten via din vanlige bankforbindelse. Det vil så ta 2-3 virkedager før betalingen er registrert. Etter at betalingen er registrert kan du laste ned og printe ut et midlertidig vognkort på vegvesen.no», opplyser de.

Men det er ikke alt.

Fra den datoen må du også legitimere deg når du leverer salgsmelding. Det kan gjøres enten ved å levere salgsmeldingen digitalt på vegvesen.no (innloggingen er ID), eller ved fysisk oppmøte på trafikkstasjon. 

‒ Legitimeringsplikten innfører vi for å ivareta sikkerheten til deg som kjøper eller selger bil. Her er det ofte snakk om store pengesummer som skal skifte eier. Vi er opptatt av sikre og åpne transaksjoner, sier Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Vegvesenet opplyser at endringene innledes med fire dager nedetid for alle kjøretøytjenester, i perioden 25.-28. april.

«I denne perioden blir det ikke mulig å for eksempel kjøpe prøveskilt, levere salgsmelding, betale omregistreringsavgift, gjennomføre omregistrering eller avregistrere kjøretøy, verken på trafikkstasjonene eller vegvesen.no», opplyser Vegvesenet.

‒ Mange bruker tjenestene våre, og vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen såpass lenge. Vi skal fornye et 40 år gammelt register med data knyttet til 11 millioner kjøretøy. Samtidig blir nye løsninger installert og testet, sier Erik Johannessen i Statens vegvesen.

Vegvesenet har tatt i bruk en rekke digitale løsninger de siste årene.

Via «Din side» på vegvesen.no er det blant annet mulig å bestille nytt førerkort, melde tapt vognkort, fylle ut salgsmelding, bestille kjøretøykontroll og bestille personlige skilt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,793FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker