MG Cyberster er intet mindre enn en helelektrisk sportsbil. (Fotos: MG)

Endelig har elbilen MG Cyberster debutert

Ærverdige MG har en ganske så spesiell elbil på gang, og endelig begynner den å nærme seg.


Vi mistenker at en eller annen MG-sjef under en ganske så rolig dag på kontoret bladde i historieboka til britiske MG, og oppdaget plutselig at merket runder 100 år i 2024.

For en ganske så spesiell elbil som vi nå har hørt om i to år, Cyberster, skal nemlig bruke en voldsom lang tid før den faktisk kommer til salgs. For ja, den er planlagt lansert i 2024 ‒ og vi tviler på at det er tilfeldig.

Uansett, bilen som MG viste tilbake i april 2021, 2-seteren Cyberster, har endelig debutert offisielt. Det skjedde ikke overraskende i Shanghai, for det britiske merket er i dag eid av SAIC ‒ en av de «fire store» i Kina som er statseid.

Men det betyr ikke at MG er et kinesisk merke. Bilene blir designet i London, og satt sammen på flere steder rundt om i verden. Og de er også på plass i Norge.

Etter at MG har fokusert enda mer på elbiler har de opplevd en veldig positiv vekst, og er på plass her hjemme med en rekke modeller ‒ MG ZS, MG 4, MG 5 og ikke minst den flotte SUV-modellen MG Marvel R.

At nordmenn har fått øynene opp for merket viser også registreringsstatistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), for MG er faktisk det 13. mest populære etter årets tre første måneder. Ja, til og med foran merker som Kia og Polestar ‒ det er ikke verst!

På hjemmebane, over i Storbritannia, er nå MG det merket som vokser raskest, og det hadde nok de færrest sett for seg for bare noen år siden.

Og bilen de nå viser fram under bilutstillingen i Shanghai hadde nok enda færre sett for seg, for dette er noe ganske spesielt. Mer eksakt en 2-seters roadster.

Det betyr at MG nå finner tilbake til røttene som en produsent av sportsbiler, men dette er alt annet enn en retrobil. Den er mer et eksempel på hva som bor i hypermoderne og elektriske MG.

‒ Vår intensjon var å skape en helt ny roadster klar for en ny generasjon sportsbilførere, og som åpner et dristig og overbevisende nytt kapittel for MG, sier Carl Gotham, en direktør ved MG’s Marylebone designstudio i London.

MG har fått mye skryt for det nye designet de har introdusert, og med Cyberster tar de dette til et nytt nivå. For den elektriske sportsbilen ser ganske så innbydende ut.

Sjekk dette:

MG Cyberster er intet mindre enn en helelektrisk sportsbil. (Fotos: MG)

‒ Fokuset for Cyberster var å skape et design som respekterte merkets berømte fortid og å bringe tilbake den sportslige blodlinjen, samtidig som det var fullstendig klart at det måtte være moderne og fremoverlent ‒ som MG i dag ‒ som er fullstendig innstilt på den raske overgangen til elektriske biler, sier Gotham.

Cyberster hyller roadstere fra MGs rike arv med sitt karakteristiske lange panser, lave nese og buede overflater, samtidig som den introduserer slående nye funksjoner som sine karakteristiske saksedører og Kammback-design bak, forklarer MG selv.

‒ Dette er det perfekte tidspunktet for å introdusere en MG som kobles fullstendig sammen med vårt ytelses-DNA, og er designet for å begeistre sjåføren på alle nivåer, sier Guy Pigounakis, MG Motor UKs kommersielle direktør.

‒ MG er klar for en elektrisk, sportslig framtid, og det er den perfekte måten å begynne å feire vårt 100-årsjubileum på.

Se der ja. Bilen er timet inn mot den store feiringen, og det skjønner vi jo godt.

For dette må være en ganske så perfekt måte å runde 100 år på, og så får vi håpe at også Norge får ta del i den store festen som Cyberster jo åpenbart er.

Her er bilder av bilen vi har ventet veldig lenge på, MG Cyberster:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter