Annonse
HjemNyheterEn sminket terrengkonge

En sminket terrengkonge

Mercedes har en skikkelig terrengkonge i sitt sortiment, nemlig AMG-utgaven av G63. Denne har nå Hofele kastet seg over, og byr på en enda vakrere Mercedes-AMG G63.

Lille bakspeil i bilen der, hvem er vakrest i verden her?

Jo, om det bakspeilet sitter i en Mercedes-AMG G63, er kanskje svaret en Hofele HG Sport. Det er nemlig det en mer sminket versjon av terrengbølla heter.

Da Mercedes bestemte seg for at de også ville klarte til topps på terrengkronen, skulle det ikke stå på ambisjonene. Den skulle ikke bare fungere i terrenget, men også være en personbil og selvsagt ha firehjulstrekk. Altså en tidlig utgave av bilene som i dag heter SUV.

De var faktisk så seriøse at de la produksjonen av terrengbilen til Graz, midt i alpelandet Østerrike. Den skulle altså fødes i og for fjellene.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen fikk tittelen geländewagen, som rett og slett betyr terrengbil på tysk, og jobben med den nye modellen startet i 1972.

Men Mercedes var så oppsatt på å få den perfekt, og at det tok ytterligere sju år før de endelig kunne presentere en G-klasse for folket.

Siden har den selvsagt gått gjennom diverse oppdateringer, men den spesielle formen har overlevd i 41 år. Og vi snakker altså om den lengstlevende modellen til Mercedes.

Den nyeste versjonen kom i 2018, og det er også en ny konge av G-vognen ‒ en AMG-utgave.

Mercedes-AMG G63 har en V8 biturbo på 4-liter under panseret, og med 576 hestekrefter bør den forsere alpefjellene med stoisk selvfølge.

En original G63 AMG er selvsagt luksuriøs så det holder, men som vi vet er det alltid noen som aldri blir helt fornøyd.

Hofele er en slik.

Dette selskapet er offisiell tuner av Mercedes, noe som betyr at fabrikkgarantien også følger med biler som er levert av Hofele. Og det er jo bra.

Det tyske selskapet har altså kastet seg over G63 AMG, men har ikke rørt de mekaniske delene av terrengkongen. Det betyr altså at motoren og drivverket er uendret, og dermed er også utslippstallene de samme som den originale versjonen.

De har heller funnet fram sminkesettet, og gitt den en skikkelig ansiktsløfting både utvendig og innvendig.

Her har ting som støtfangere, hjulbuer, taket, LED-lykter, felger og trinnstige med eksosrørenes plassering fått seg en overhaling, og de har gjort noe veldig interessant på innsiden.

Der finner vi selvsagt en masse skinn og andre eksklusive detaljer, og en noe uvanlig setekonfigurasjon.

Hofele har nemlig erstattet de standard fem setene, og satt inn tre seterader med to seter på hver rad. Ikke overraskende passer de to bakerste setene best for barn, og disse kan også enkelt fjernes om man trenger mye bagasjeplass.

Resten av interiøret har også fått seg en omgang, og i likhet med utsiden har de også satt inn flere karbondeler på innsiden.

Resultatet er altså en sminket Mercedes-AMG G63, en kalt Hofele HG Sport som ser slik ut:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse