Annonse
HjemNyheterSnart er den nye BMW 4 Coupé her

Snart er den nye BMW 4 Coupé her

Om den er noe i nærheten av konseptet kan vi bare glede oss.

Under fjorårets bilutstilling i Frankfurt var det en modell som skapte litt ekstra oppsikt, for BMW hadde nemlig dratt med seg et helt nytt konsept ‒ en forsmak på en ny 4-serie.

Konseptet var delvis inspirert av to gamle biler, BMW 328 lansert tilbake i 1936 og BMW 3.0 CSI fra 1971, men den hadde selvsagt moderne linjer så det holdt. Ja, du skal selvsagt få se et bilde av konseptet også, men ikke ennå.

Konseptbiler som det BMW Concept 4 var har som kjent et overdrevent utseende, og vanligvis er produksjonsmodellen noe dempet og nedjustert. Slik blir det sikkert også med den nye 4-serie med den sportslige benevnelsen Coupé, men de store linjene beholdes.

Det har vi allerede sett på bilder av testbildene med kamuflasjemønster, for tyskerne har testet den kommende modellen ganske så grundig allerede.

Saken fortsetter under Annonsen

Det betyr at den har vært på vintertest i svenske Arjeplog, og fått kjørt seg i varmen under et besøk på det sørfranske testsenteret i Miramas.

Og ja, den har selvsagt fått luftet seg på hjemmebane rundt verdens tøffeste racerbane, selveste Nürburgring Nordschleife.

Nå gjøres de siste justeringene på chassiset via bytester før serieproduksjonen starter senere i år, så den nærmer seg med stormskritt.

4 er altså hakket over 3, og selv om den kommende 4 Coupé slektes på den nye 3-serien Sedan er lista hevet et hakk ‒ og bilen senket.

Den nye coupémodellen er hele 57 mm lavere enn lillesøsteren, og dette gjør at tyngdepunktet flyttes 21 mm nærmere asfalten. På bakakselen er sporvidden også 23 millimeter bredere. Lavere og bredere ‒ denne bør trives enda bedre på Nordschleife.

Den aller største forskjellen er selvsagt at BMW 4 Coupé kommer med to dører, men også det utvendige designet gjør at det er ganske store forskjeller mellom de to modellene.

Ved start av smeller også BMW til med en versjon kalt M440i xDrive Coupé. Hjertet i denne er en rekkesekser med 374 hk, som får hjelp av et 48V mild-hybridsystem og et ekstra batteri.

Mildhybrid-systemet sparer drivstoff og utslipp, men bidrar også til at 4 Coupé blir mer effektiv og får enda flere krefter. 11 ekstra hk blir tilgjengelig ved akselerasjon og andre sprintøvelser, og kreftene finner veien til asfalten gjennom en 8-trinns automatkasse og firehjulsdrifts-systemet xDrive.

Og det er ikke alt BMW vil by på med tanke på 4-serie.

– Den nye generasjonen BMW 4-serie vil by på et bredt spekter av ulike modeller. To kommende ikoner er helelektriske BMW i4 og råskinnet BMW M4, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Så var det bilder av konseptet da. Siden det er langhelg føler vi oss ekstra gavmilde, så her får du bilder av både BMW 4 Concept, BMW 328 og BMW 3.0 CSI. Det er litt av en trio, og legg merke til at de de tre modellene slektes på hverandre via nyregrillen.

God helg!

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse