Annonse
HjemElbilerPimpet opp Smart-kabrioleten

Pimpet opp Smart-kabrioleten

Brabus har nok en gang kastet seg over den elektriske Smart EQ Fortwo cabrio, og resultatet er igjen ganske så oppsiktsvekkende.

Vi husker godt de første originale elbilene som brøytet vei for dagens elbiler, slik norske Think var en god representant for.

Men i takt med at batteri-teknologien har utviklet seg har slike ultrakompakte elbiler blir et stadig sjeldnere syn, men det finnes unntak.

Ja, vi tenker ikke minst på Mercedes-eide Smart, som er det første bilmerket i historien som har gått fra å ha forbrenningsmotor til å bli et rent elbilmerke.

Smart byr på tre modeller, EQ fortwo, EQ forfour og EQ fortwo cabriolet.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det er den toppløse smartingen Brabus har falt for.

I fjor viste det tyske tuningsselskapet fram en Smart EQ Fortwo cabrio som de hadde kalt Brabus Ultimate E Shadow Edition, og denne følges nå opp med en versjon kalt Brabus Ultimate E Facelift.

Som ventet er det en nokså rampete versjon av den originale kabrioleten.

En utfordring tuningsekspertene støter på med elbiler er at de ikke er like enkle å gi flere krefter, men Brabus har klart å gi Fortwo cabrio noen flere muskler.

Og det trengs kanskje, for Fortwo cabrio er langt fra en muskelbunt i utgangspunktet. Den kan skilte med 80 hk og et dreiemoment på 160 Nm, og 0-100 km/t tar 11,8 sekunder.

Så nei, ikke alle elbilene er raske.

Brabus har tynt 11 flere hk og 20 Nm mer dreiemoment ut av drivsystemet, så Brabus Ultimate E Facelift kan skilte med 91 hk og 180 Nm.

De ekstra musklene gjør at bilen nå klarer sprinten på 10,9 sekunder, mens toppfarten er begrenset til 130 km/t.

Brabus opplyser at avhengig av kjøremønsteret har elbilen en rekkevidde på 125 kilometer, noe som er på linje med den originale Fortwo cabriolet.

Den nye versjonen heter altså Facelift, og Brabus har gjort diverse endringer på stylingen som gjør at den ser hakket mer ilter ut.

Og de har også satt på enorme 18-tommers felger og dekk med profilen 205/35, noe som er ganske vanvittig for en slik liten bil.

På innsiden har de gjort den mer eksklusiv, blant annet med langt mer skinn.

Prisen for herligheten er ikke kjent, men det vi vet at den originale Smart Fortwo cabriolet starter under 200.000 kroner. Og det er jo slett ikke verst.

Her er flere bilder av Brabus Ultimate E Facelift:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse