Annonse
Hjem Nyheter Du kan designe en Volkswagen-modell for 2050

Du kan designe en Volkswagen-modell for 2050

I forbindelse med verdens designerdag 27. april kjørte Volkswagen i gang en konkurranse hvor alle kan designe sin bil. Vinneren får se sin drømmemodell nesten på ekte.

Å designe en ny bil er litt av en oppgave, for her gjelder det å treffe på trender mange år fram i tid. Vanligvis tegnes modeller som først skal lages opp til fem år fram i tid, men i de mest ekstreme tilfellene designes biler som ikke er planlagt før om 12 år.

Volkswagen har fått med seg trenden hvor amatører re-designer nye biler, og laster bildene opp på nettet. Dette fenomenet kalles rendering på engelsk, og det gjelder å gjenskape nåværende modeller med et nytt design.

Det er altså mange talenter der ut, og disse får nå en unik sjanse til å designe en Volkswagen-modell.

‒ Et imponerende designsamfunn har utviklet seg på sosiale medier de siste årene, sier Klaus Bischoff, Volkswagen Groups designsjef

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Vi vil gjerne komme i kontakt med denne talentfulle gruppe gjennom vår konkurranse, sier han.

Den foreløpig siste modellen som designerne har tegnet er ID. 3, og presset for å få denne bilen riktig må ha vært formidabelt. Volkswagen håper nemlig at den nye elbilen blir like viktig som det Bobla og Golf har vært, og designerne har måtte tenkt mange år fram i tid da de ga ID. 3 linjene.

Volkswagen tar nå framtidsvisjonen helt ut, og ber folket om å designe en bil som skal komme 30 år fram i tid.

Hvordan bilene ser ut da er ikke godt å vite, men at de er selvkjørende og full av teknologi kan vi være ganske så sikre på.

Men det er altså opp til alle og enhver å bestemme hvordan en Volkswagen skal se ut i 2050.

Det er bare å få deg program som lar deg designe en bil, tegne din drøm for 2050 og laste bildet opp på din egen Instagramprofil. For å være med på konkurransen må bildet tagges med #VolkswagenDesign2050, og da blir de automatisk med på konkurransen.

Bischoff vil plukke ut sine tre favoritter, og inviterer de som står bak til Wolfsburg.

Og premien?

Vel, nesten en ekte modell av forslaget. Volkswagen vil 3D-printe en modell på størrelsen 1:4, og hvem vet, kanskje blir de som imponert at de også vil lage en ekte bil? Eller kanskje venter en jobb hos Voplkswagen?

Vi gleder oss iallfall til å se resultatet.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker