En Porsche 911 som campingbil!?

Porsche har utviklet et telt som kan monteres både på 911, Macan, Cayenne, Panamera og elbilen Taycan, noe som altså gjør disse om til campingbiler.


Nylig kunne Mercedes vise fram en ganske så kul løsning, for de hadde nemlig gjort en T-klasse om til en campingbil. Det var selvsagt spesielt, men kanskje ikke så veldig oppsiktsvekkende. T-klasse er nemlig en kassebil.

Motsetning til en T-klasse er Porsche 911. Dette er en ganske lav sportsbil som først og fremst er designet for å frakte to personer med lite bagasje fram til destinasjonen.

Men det betyr ikke at 911 ikke kan brukes som campingbil, for med det rette utstyret er åpenbart alt mulig. Som et telt på taket av en 911.

Porsche Tequipment, jepp de heter det, tilbyr nemlig et nytt taktelt som gjør 911, Cayenne, Panamera eller en Taycan om til en aldri så liten campingbil. Og nei, det inkluderer selvsagt ikke Targa og Cabriolet-utgavene, ei heller GT.

Det er Weissach Development Centre og Studio F.A. Porsche som har utviklet det nye teltet, som altså kan monteres på taket til de sportslige bilene.

Teltkonstruksjonen er 1,46 meter langt, 1,40 meter bredt og 33 centimeter høyt når det er sammenpakket, og utslått kan teltet skryte av 2,58 meter lengde, 2,57 meter bredde og 1,18 meter høyde. Sengeplassen er oppgitt til 2,10 x 1,30 meter, og Porsche sier at det er svært enkelt å slå opp teltet.

De kan også fortelle at teltpakken takler en vekt på 190 kilo for biler som er utstyrt med takskinner, mens de uten slike har en maksgrensen rundt 140 kilo. Så husk på dette om du skal dra på telttur på taket av en Porsche.

Tyskerne er som kjent ganske nøye, så de har også satt inn to plastvinduer slik at det faktisk er mulig å nyte naturen fra toppen av en Porsche 911. Og teltet er selvsagt vanntett, så det bør takle ustabilt norsk vær også.

Når teltet er utslått skal veggene minne om linjene til en Porsche 911, og på innsiden er det isolerende vattert fôr i lys grå og det er også en logo som viser en fjellsilhuett ‒ sånn bare i tilfelle du har glemt at du faktisk er på telttur.

Men Porsche har mer på lur. De opplyser at de for tiden utvikler enda mer teltutstyrt til pakken, og dette inkluderer også et innertelt, et oppvarmet teppe og en sko- og veskeorganisator ‒ hva nå enn det måtte innebære.

Takteltpakken er altså tilgjengelig også for Taycan, den første rene elbilmodellen til Porsche. Og det er godt nytt for frilufts-interesserte nordmenn, for det er registrert over 4.000 slike elbiler her i Norge.

Så ikke bli sjokkert om du kommer over en Porsche Taycan med et telt på taket neste sommer, og her er bilder av den smarte løsningen som Porsche har utviklet.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter