Annonse
Hjem Elbiler En Mustang med 1.400 hk

En Mustang med 1.400 hk

Ford viser fram en dragster som verken bråker eller sluker suppe, og det er tilfeldigvis også en Mustang.

En av bilene med stoltest historie er Ford Mustang, denne sportsbilen som ble introdusert tilbake i 1964.

Bilen ble raskt en suksesshistorie, og Ford gjorde sitt til å fyre under statusen muskelbilen var i ferd med å få. Det innebar også en ganske så ellevill versjon.

I 1968 bestemte Ford seg for å lage en helt ekstrem versjon av bilen sammen med Cobra, og under et dragrace i California i 1968 dukket de opp med en versjon kalt Mustang Cobra Jet. Den herjet med konkurrentene.

Ford lagde 50 eksemplarer av lettvekst-Mustangene som ble utstyrt med en V8-motor med 335 hestekrefter og var i utgangspunktet gatelovlig, men seks av disse ble også laget spesielt for dragrace.

Saken fortsetter under Annonsen

I 2008 var det 40 år siden Mustang Cobra Jet så dagens lys, og Ford feiret med en ny dragracer basert på Mustangen. Denne gang handlet det kun om en kvart engelsk mil, og under panseret hadde bilen en diger V8 på 5.4-liter. Ford har fulgt opp med ytterligere 250 versjoner av denne Mustang Cobra Jet som kunne brukes til dragracing.

Men det som er større enn 40 år er selvsagt 50, og i 2018 presenterte Ford en ny Mustang Cobra Jet for dragracing. Ikke overraskende var denne enda raskere enn før, og den klarte å tilbakelegge 402 meter på godt under 9 sekunder.

Denne hadde en 5.2-liters V8 som visstnok huset nærmere 900 hk (ingen vet sikkert), og var tidenes sterkeste Mustang. Ford satte punkt etter 68 eksemplarer, som på den måten hyllet 1968-utgaven.

Vi skriver var sterkest.

For nå viser Ford fram en ny Mustang Cobra Jet, og denne gang er de ikke interessert å holde antall hestekrefter hemmelig. Den heter nemlig Mustang Cobra Jet 1400, og tallet henviser til antall hk.

Nå nøyer Ford seg med denne ene utgaven, og den hyller også en bil som fortsatt ikke har kommet ut ‒ Mustang Mach-E.

Så ja, Mustang Cobra Jet 1400 er en helelektrisk dragster. Det er som å helle jetbensin på bålet til motstanderne av elbiler i motorsporten, for som de som har opplevd dragracing vet er lyden er en stor del av opplevelsen.

Men elektriske biler er altså framtiden.

Med 1.400 elektriske hestekrefter og et dreiemoment på 1.491 Nm tilgjengelig fra bunn av, hadde Mustang Cobra Jet 1400 eventuelt blitt en særdeles vanskelig konkurrent å hanskes med på dragracerbanen.

‒ Ford har alltid brukt motorsport for å demonstrere innovasjon, sier Dave Pericak, global direktør for Ford Icons.

‒ Elektriske drivlinjer gir oss en helt ny type ytelse, og den elektriske Cobra Jet 1400 er et eksempel på å presse ny teknologi til en absolutt grense. Vi er glade for å vise fram hva som er mulig i et spennende år når vi også får den helelektriske Mustang Mach-E som medlem av Mustang-familien.

Ford går altså i samme løype som Volkswagen, som har vist hva de er kapable til med sin elektriske racerbil-prototype kalt ID. R. Denne knuste blant annet rekorden i verdens mest berømte bakkeløp Pikes Peak med 16 sekunder, og skal vise løsninger som kommer i helelektriske Volkswagen-modeller i framtiden.

Det samme akter altså Ford å gjøre med den nye versjonen av den historiske Mustang Cobra Jet.

Ford sier at de vil vise den fram under dragracing-arrangement senere i år, hvor entusiaster og nysgjerrige skal få se hva som bor i det som nå blir tidenes sterkeste Mustang.

De får i så fall se noen lignende som dette:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker