Dette er vinnerbilen i årets designkonkurranse signert Polestar. (Fotos: Polestar)

En helt ny Polestar kommer med en stor hake

Polestar har laget bidraget som vant årets designkonkurranse på ekte, og innleder på samme tid et samarbeid med et merke som selger langt flere biler enn selv Toyota.


Ok, har var det et par store ubesvarte spørsmål. Hvorfor er det en stor hake med Polestar Synergy som bilen heter, og hvem i all verden lager langt flere biler enn Toyota?

Jo, den store haken er at dette er et bidrag i Polestar Design Contest, og her kan fansen selv lage sin fantasibil og sende det til Polestar. Så dette er kun en måte å komme i kontakt med fansen, og kanskje vekke en designspire hos disse.

Selve bilen forblir altså en fantasi.

Og hvem lager flere biler enn Toyota? Jo, svaret kunne vært det svenske godteriet kalt Ahlgrens bilar, men denne gang tenker vi på leketøybilene Hot Wheels signert Mattel. Det selskapet skal Polestar nå samarbeide med.

Men før vi kommer til det må vi ta for oss designkonkurransen, for som vanlig når Polestar arrangerer disse er det en mange flotte bidrag. Ikke at vi har sett dem alle, men vinnerbilen kunne iallfall gått inn i produksjon.

Årets designkonkurranse skulle ta utgangspunkt i ytelse, og deltakerne skulle beskrive teknologien som muliggjør designet på en bærekraftig måte.

Polestar sier at de fikk inn over 600 bidrag til årets konkurranse, og at vinnerbilen som du kan se bilder av her faktisk er en kombinasjon av tre bidrag.

For nytt av året er at svenskene plukket to vinnerbidrag som gikk på det utvendige designet og et som gikk på innsiden, og gjennom seks måneder har de tre vinnerne diskutert med Polestars eksperter for å bake dette inn i en pakke. Resultatet er en imponerende elbil kalt Polestar Synergy.

‒ Gratulerer til vinnerne! Deres visjon og samarbeid med våre designere har resultert i en virkelig nydelig bil, sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar.

Superbilen Synergy har et design som er inspirert av naturen og mer bærekraftig design, med et 1-seters flytende interiørdesign med kontroll i kjernen, forklarer Polestar.

Nå vises den på Polestar Space i München i forbindelse med bilutstillingen IAA, men skal også ut på en lite turné til andre Polestar-lokasjoner etter at den har vært en tur innom USA.

‒ I år handler historien like mye om samarbeid som ytelse, sier Maximillian Missoni, Head of Design i Polestar.

‒ Jeg er stolt over at teamet veiledet og støtte vinnerne til å realisere drømmen som en fullskalamodell. Det er ikke ofte studentdesignere får slik eksponering i starten av karrieren, noe Polestar Design Community på Instagram gjør så bra, støttet i år av modeller i fullskala og den planlagte rundturen til Polestar-lokasjoner globalt.

Det er altså tre vinneren. De to som er eksteriørdesignere er fra India og har base i Paris, mens han som tegnet innsiden holder til i Kina.

Fantasibilen er 4,56 meter lang og kun 1,07 meter høy, og dette ser ut som en superbil som noen faktisk kunne ha satt inn i produksjon.

Fullskala-modellen skal altså videre til USA, og der starter den på en turné som en hovedattraksjon på Hot Wheels Legends Tour. Og det er den en god grunn til, for Mattel skal inn i designkonkurransen.

‒ Samarbeidet med Mattel for neste års Polestar Design Contest og de kommende skalamodellene av våre produksjonsbiler vil ta Polestar-merket og denne banebrytende konkurransen til et enda bredere publikum, sier Ingenlath.

‒ Alt dette beviser at elektriske kjøretøy – i virkeligheten eller som leker – kan være like spennende, om ikke mer, enn ICE-ekvivalenter.

Det er Polestar Synergy et bevis på, og her kan du sjekke ut den unike bilen:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter