Renault har på gang sin andre elbil i C-segmentet, og det er Scenic-modellen. (Fotos: Renault)

En helelektrisk Renault Scenic

Det kommer en ny elbil i C-segmentet med Renault-logoen, og den får premiere i september.


Renault har som kjent et ekstra ansvar når det kommer til elbiler, for dette er merket som hadde en av de første masseselgende elbilene ‒ Renault Zoe. Bilen kom på markedet i 2012, og brakte altså elbilene ut til de store massene.

I fjor viste Renault fram en ganske oppsiktsvekkende elbil. Modellen var riktignok den gamle Scenic, men dette var noe helt nytt.

Konseptet som het Renault Scenic Vision var nemlig utstyrt med et ganske så lite batteri på kun 40 kWh, men kunne likevel lokke med en rekkevidde på 800 kilometer. Så ja, hva i alle dager?

Fotklaringen er ganske enkel. Renault hadde nemlig satt inn en rekkevidde-forlenger i form av et hydrogensystem, så dette var en kombinasjon av en elbil og en hydrogenbil.

Men det var mer oppsiktsvekkende med konseptet. Bilen tok nemlig Renault enda et hakk nærmere ambisjonen om å bli et bærekraftig merke, og visjonen besto av 70 prosent resirkulerte materialer. Og like imponerende ‒ 95 prosent av bilen kunne resirkuleres.

Det var en slags oppvarming til modellen som skal inn i produksjon, nemlig den helelektriske utgaven kalt Scenic E-Tech electric.

Dette blir den aller første produksjonsbilen som lanseres under en ny bærekrafts-strategi, og her tar franskmennene høyde for ting som miljø, sikkerhet og inkludering og benytter en høy andel av resirkulerte materialer.

I tillegg skal de gjøre selve produksjonen mer bærekraftig, og har også bedt de 15.000 leverandørene om å redusere miljøpåvirkningen.

Så kommende Scenic E-Tech electric er ikke bare snill mot det lokale miljøet, men også når det kommer til karbonavtrykket under produksjonen.

Nå har ikke Scenic E-Tech electric fått premiere, så Renault holder fortsatt kortene tett til brystet når det kommer til spesifikasjoner og ytelser.

Faktisk sier ikke det franske merket noe som helst om den kommende elbilen, og skjuler også det utvendige designet så godt som mulig. Men til tross for et spesialdesignet kamuflasjemønster fra Renault Design kan man se at elbilen ligner på visjonen som ble vist fram i fjor.

Slik ser den ut med kamuflasjemønster:

Det vi vet er at bilen skal settes sammen på samme plattform som den andre elbilen i C-segmentet, Megane E-Tech Electric. Denne bilen har et drivverk med 220 hk, og en oppgitt rekkevidde på 461 kilometer.

Så det er mulig Scenic E-Tech electric får noen lignende, men det får vi snart vite. Mer eksakt om drøye halvannen måned, for den skal avdukes under IAA-messen i München 4. september.

Før den tid skal såkalte pre-produksjonsbiler produsert på ElectriCity-fabrikken i Douai rulle rundt på europeiske veier i sommer, slik at ingeniørene får testet ut alle funksjonene til elbilen.

Renault Norge opplyser at Renault Scenic E-Tech skal lanseres her i Norge i løpet av 1. kvartal 2024, så den er ikke så altfor langt unna.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter