Annonse
HjemNyheterEn familiebil trenger ikke å være kjedelig

En familiebil trenger ikke å være kjedelig

Nei, du trenger ikke å kjøre rundt i en kjedelig stasjonsvogn selv om du frakter en stor familie. Det er denne Audi Q7 et bevis på.

En nisje som virkelig har blomstret de siste årene er SUV-segmentet. Slike biler kombinerer ofte god utsikt med romslig plass, noe som appellerer til mange bilkjøpere.

Audi har for lengst kastet seg over trenden, og har spyttet ut nye SUV-modeller som en skråtyggende cowboy.

Det tyske merket tilbyr nå Q2, Q3, Q5, Q7 og Q8, og den aller første rene elbilen fra Volkswagen-gruppen blir også en SUV fra Audi ‒ e-tron.

Saken fortsetter under Annonsen

Dermed kan de friste bilkjøperne med seks forskjellige SUV-modeller, og de som trenger mye plass bør eventuelt gå for en Q7 ‒ i størrelse den største av de seks.

Bilen måler over fem meter i lengde, og ikke minst ‒ den har plass til sju personer.

Så om vi skal kalle en modell for en familiebil er Q7 helt klart et alternativ.

Vi er blitt vant med at slike biler gjerne skal være litt kjedelig i utseende, og noe daff på veien. Men de trenger ikke å være noen av delene.

Audi-tunerne ABT har nemlig kastet seg over modellen, og kommet opp med løsninger som alle gjør den betraktelig mindre kjedelig.

Disse går både på motor, felger og designelementer for modellen «50 TDI».

ABT har utviklet et sett de kaller ABT Engine Control (AEC) til denne, som sørger for å piffe opp dieselversjonen ganske så mye. Antall hestekrefter spretter opp fra de originale 286 hk til nye og friske 330 hk, mens dreiemoment går fra 600 til 650 Nm.

De har også utviklet noe de har kalt ABT Level Control, som elektronisk senker luftfjæringene slik at hjulbuene dekker enda mer av de nye 22-tommers felgene (mange forskjellige) de også har til modellen.

Om bilen fortsatt ser litt for lite sportslig ut har ABT mer på lager.

De tilbyr diverse stylingsett til Q7, inkludert front- og bakskjørt, en aero-pakke, bakvinge samt diverse karbonerstatninger.

Resultatet blir en familiebil som naboen med sin litt slitne stasjonsvogn nok slenger misunnelige blikk etter.

Sjekk selv hvordan resultatet blir:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse