Annonse
HjemElbilerEn bil helt uten dørhåndtak

En bil helt uten dørhåndtak

Hva, lage en bil uten dørhåndtak? Ok, gi meg en High Five. Eller HiPhi.

Det er ikke så lenge vi skrev om verdens mest avanserte bil, HiPhi X. Denne SUV-modellen er så smart at den kan kommunisere med de på innsiden, og ja, også de utenfor.

Elbilen som vil få en rekkevidde på godt over 500 kilometer har teknologi fra selveste Microsoft, og kan til og med by på noe så skummelt som et «nevralt nettverk».

For å lage verdens mest intelligente bil trengs det mye teknologi, og HiPhi X er fullstappet av slik.

Bilen som er den første i verden som er bygd opp på en humanorientert arkitektur (HOA) kan by på seks «super-hjerner», over 500 sensorer og 5G-teknologi som sørger for at den kan kommunisere med andre biler og kilder (V2X).

Saken fortsetter under Annonsen

Den kan analysere enorme mengder data, og ta beslutninger ved bruk av skybasert data og en kraftig dataanalysemotor ‒ alt i løpet av millisekunder.

Så ja, HiPhi X er en ganske så oppsiktsvekkende bil, og du skal få lese mer om den i en av lenkene nederst.

Men før det må du lære deg om de nye dørene til HiPhi X, som er et kapitel for seg selv.

Dette er nemlig en bil helt uten dørhåndtak og mekaniske dørsylindre, og systemet er kalt NT Door. Vi går utfra at NT står for No Touch, for dette er dører som åpner seg helt automatisk uten at noen trenger å berøre de.

Og en annen spesiell ting med denne bilen som jo som bildet over viser er at det er en firedørs SUV, men den har faktisk seks dører. Jepp, sjekker du bildet nærmere, ser du også at taket har noen litt snodige rammer. Jepp, det er dører, det og.

Slik ser det ut når dørene er åpne:

HiPhi forklarer mer enn gjerne hva det er for slags dører dette her:

  • Seks elektronisk styrte dører: Alle seks dørene i NT Door-systemet inneholder uavhengige kontrollmoduler, og skaper et intelligent system langt utover tradisjonelle mekaniske konstruksjoner. Alle seks dører lukkes med et tastetrykk. Og her trenger man ikke tenke på dressjakken eller penkjolen når døren lukkes.
  • Flere metoder for å låse/låse opp: Brukere kan gå for ansiktsgjenkjenning, smartnøkkel, smarttelefon-ID samt at den kan også låses opp eksternt via HiPhi-appen.
  • 6 moduser for inn- og utgang: Med flere forskjellige kombinasjoner gir verdens første NT Doors brukere en original og enestående følelse av noe ekstraordinært.
  • 360-graders nærhetsoppdagelse: Med det intelligente oppdagelsessystemet muliggjort gjennom både posisjonerings- og ultralydssensorer, kan HiPhi X oppdage brukerens posisjon eller gjenstander som kan blokkere dører og justere åpningsvinkelen deretter. Med et forsiktig trykk på en knapp svinger dørene ut på en sikker måte, hvor formålet er optimal bekvemmelighet.
  • Kontinuerlig utvikling: HOA’s elektriske arkitektur tillater over-luften-oppdateringer som kan forbedre eller åpne for nye elektroniske funksjoner, alt fra kjøretøyets ytelse til setekontroll og UX-grensesnitt (User experience).

Ja, det er voldsomme greier som det kinesiske merket HiPhi har på gang bare rundt dørene, og man kan jo saktens lure på hvor dette egentlig skal ende.

HiPhi som er eid av Human Horizons som ble stiftet for å utvikle intelligente mobilitetsløsninger har fortsatt ikke vist fram HiPhi X ennå, men dette skjer om få dager når Beijing Auto Show åpner dørene.

Produksjonen av HiPhi X er ventet å starte senere i år, og de første bilene skal etter planen leveres allerede neste år.

Under finner du lenken til den forrige saken vi skrev om HiPhi X, så sjekk den gjerne ut.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse