En 664 hk sterk helelektriske Chevrolet Silverado

Den store pickupen skal også bli en elektrisk bølle.


Det er lett å glemme at Chevrolet faktisk var en av merkene som kan betegnes som en pioner når det kommer til elbiler.

Omtrent på samme tid som Nissan introduserte sin rene elbil kalt Leaf tilbake i 2010, satte Chevrolet sin ladbare hybrid Volt inn i produksjon. Det skjedde året før Chevrolet rundet 100 år.

Denne ble fulgt opp av den rene elbilen Chevrolet Spark i 2013, og så fulgte det amerikanske merket opp med Chevrolet Bolt i 2016. Denne elbilen kom også til Norge, og da som Opel Ampera-e.

Siden har Chevrolets eiere GM solgt Opel til PSA, nå Stellantis, men fortsatt lever Bolt i beste velgående.

Fra 2023 skal den få selskap av Equinox EV og Blazer EV som nye medlemmer i den elektriske familien ‒ og selveste Silverado EV.

Og Chevrolet er dønn seriøse når det kommer til elbil-versjonen av den store pickupen. For det er noen hakesleppende tall som følger denne elektriske pickupen som ser slik ut:

Som Equinox EV skal også Silverado EV lages på Ultium, en spesiallaget plattform som også står bak kommende elbiler fra GM som Cadillac Lyriq og sjefsbølla GMC Hummer EV. Så det bør love svært så bra.

Og tallenes tale er da også ganske så glassklar ‒ Silverado EV blir en imponerende elbil.

Rekkevidder opp mot 644 kilometer, opp til 664 hk og 1.058 Nm, 0-96 km/t på under 4,5 sekunder og hurtiglading opp mot 350 kW. Det betyr i så fall 161 nye kilometer på kun 10 minutters lading.

Den blir også en arbeidshest uten like.

Chevrolet opplyser at slepekapasiteten blir på 4,5 tonn, mens lastekapasiteten lyder på 590 kilo.

‒ Chevrolet har stadig revolusjonert Silverado-serien for å gjøre den til det kraftsenteret den er i dag, sier Steve Hill, visepresident i Chevrolet.

‒ Ultium-plattformen gjør det mulig å oppnå det neste nivået med pickup-ytelse for både flåte- og detaljkunder, enten de kjører en Silverado eller vurderer en pickup for første gang.

Av andre imponerende spesifikasjoner kan vi nevne firehjuls-styring, automatisk luftfjæringssystem og den nyeste utgaven av Super Cruise som lar bilen gjøre enda mer av selve kjøringen.

Chevrolet sier at den første utgaven av Silverado EV kalt WT med 510 hk kommer allerede våren 2023, og deretter kommer verstingutgaven kalt RST med sine 664 hk høsten 2023.

Her er bilder av verstingen med 664 hk som bør håndtere de fleste oppgavene den blir satt til, Chevrolet Silverado EV RST:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter