Elvis’ BMW til Oslo Motor Show

Ikke bare skal det svinge av årets Oslo Motor Show. Det blir full rock ’n’ roll med en særs spesiell og faktisk verdens mest verdifulle BMW 507.


Elvis Presley var «kongen av rock and roll», men det som skjedde helt i starten av karrieren var ikke helt optimalt. For etter at han fikk et definitivt gjennombrudd i 1956 og regjerte hitlistene og var i tillegg på vei til å bli en filmstjerne, ventet nemlig en militærtjeneste allerede i 1958.

Den tok han blant annet til Tyskland, og den bilglade Elvis lot seg forføre av mer enn en ung Priscilla som han senere skulle gifte seg med. På turen hjem over Atlanteren fulgte nemlig også en BMW 507 Roadster 1957-modell.

Elvis skal ha solgt denne videre etter noen år, og den ble etter hvert glemt. Men heldigvis ikke helt.

Flere tiår senere startet en skattejakt på den legendariske bilen, og til slutt ble det funnet ‒ dog i dårlig stand.

Eieren ble raskt tilbudt nærmere 100 millioner kroner for klenodiet, men takket høflig nei. Muligens inspirert av hiten «Return To Sender» bestemte han seg nemlig for å gi bilen tilbake til BMW, som har satt den i perfekt stand.

Den er ganske sikkert blant de mest verdifulle BMW-bilene som eksisterer, og helt sikkert den mest verdifulle 507 ‒ en ikonisk modell som selv uten en unik historikk er verd et lite lass med penger.

‒ Det eksemplaret vi viser på showet i år er trolig blant verdens mest verdifulle kjøretøy, uansett type, slår Tommy Larssen i Oslo Motor Show fast.

For den hvite 507 som ankommer Oslo Motor Show, som ifølge ryktene Elvis fikk omlakkert til rødt på grunn av at den kvinnelige fansen la igjen så mange kyssmerker på bilen, har ‒ også ifølge ryktene ‒ en ganske spektakulær historie.

Larssen har hørt historien.

‒ Ubekreftede rykter vil ha det til at Elvis kjørte denne bilen den ene gangen i 1960 han og Marilyn Monroe møttes. Mange hevder hardnakket at møtet endte i det vi i dag kaller en «One Night Stand» mellom de to. Hvilken rolle den snertne BMWen spilte sammenhengen, kan vi bare fantasere om, sier Larssen med et lurt smil.

Hva Elvis, som var kjent for å gi bort biler, betalte for den brukte BMW 507 som ble kjøpt av en racerfører i Tyskland er ukjent. Men en ny 507 kostet på den tiden rundt 9.000 USD, noe som tilsvarer 87.000 kroner i dagens dollar-kurs.

Bilen fant veien hjem til Tyskland i 2014, og BMW brukte to år på nok en gang å gjøre den glitrende hvit ‒ akkurat slik den var da den sjarmerte rocke-kongen.

Den unike bilen er selvsagt en perle i BMW-samlingen, og det skal helt spesielle anledninger til for at den forflytter seg veldig langt.

Det mener åpenbart tyskerne at Oslo Motor Show er, så i disse dager finner bilen veien til Lillestrøm hvor OMS arrangeres i siste helg av oktober.

Totalt ble det kun satt sammen 252 eksemplarer av BMW 507 fra 1956 til ut 1959, og er et yndet samleobjekt blant bilfolket.

Men den bilen som har den mest spektakulære historien er denne, en skinnende hvit BMW 507 i perfekt stand:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter