Det er åpnet for bestillinger av den heleelektriske Renault Scenic, og prisene bør ikke skremme potensielle kunder. (Fotos: Renault)

Elektriske Renault Scenic på plass i mai

Renault har åpnet for bestillinger av den neste Scenic, og helelektriske E-Tech electric åpner for rekkevidder langt over 600 kilometer. Og en ganske gunstig utgangspris.


Det er over 12 år siden Renault tok elektrisk sats med en bil som skulle bane for elbiler her i Norge, nemlig den kompakte Zoe. Så det er på tide å ta satstingen til et nytt nivå, noe det franske merket er i ferd med å gjøre.

De har allerede introdusert en helelektrisk versjon av den populære Megane-modellen, og nå følger de opp med Scenic, en bil som faktisk het Megane Scenic da den kom i slutten av 1996.

27 år senere kunne de vise fram den helelektriske utgaven, en Scenic E-Tech electric, satt sammen på CMF-EV-plattformen som blant annet åpner for et flatt gulv og lang akselavstand.

Smart nok kjører Renault på med to batteriutgaver fra start av, for det åpner også for en ganske ok startpris for elbilen. For kampen om elbilkundene hardner til, og Scenic E-Tech electric tar opp hansken og Renault har presset prisen til langt under 400.000 kroner.

Versjonen med et batteri på 60 kWh koblet sammen med Evolution utstyrsnivå starter på 369.900 kroner, mens Techno-utgaven med denne batteripakken er satt til 399.900 kroner inkludert frakt og levering Oslo.

Men Scenic E-Tech electric blir også en slags rekkeviddemester, og da utstyrt med et batteri på 87 kWh. Her er startprisen satt til 439.900 kroner, og uansett utgaven holder den seg under momsgrensen på 500.000 kroner.

87 kWh:

  • Techno: 439.900 kroner
  • Esprit Alpine: 459.900 kroner
  • Iconic: 479.900 kroner
For bilene med 60 kWh og 170 hk er WLTP-rekkevidden opplyst til 429 kilometer, mens de med 87 kWh batteri og 220 hk har en slik på ganske solide 622 kilometer. Renault Norge slår fast at ingen elbiler gir deg lengre rekkevidde for slike priser.

Kommende Renault Scenic fikk norsk debut under eCarExpo i helgen, og dermed har mange allerede tatt en titt på den kommende elbilen. Og den er heller ikke så langt unna forhandlerne.

Renault forventer at de første kundebilene er på plass i løpet av mai, og med prisene klare har de også åpnet for bestillinger av Renault Scenic E-Tech electric.

Les også:

Debatt