Annonse
Hjem Elbiler Elbil-merke åpner for bitcoin

Elbil-merke åpner for bitcoin

Karma tar oss nå et steg nærmere framtidens betaling, og åpner for kryptovaluta på flaggskipbutikken i California.

Sitter du på noen digitale bitcoin og har lyst til å kjøpe deg en ny bil, kan du faktisk gjøre det.

Det er mye mulig at du ikke har fått det med deg, men verdens første bruktbilforhandler som kun godtar kryptovalutaen bitcoin var allerede her i 2016.

Dette er en nettbutikk som passende nok heter Bitcars, og tilbyr både nye og gamle biler i det øvre prissjiktet.

Akkurat nå har de biler både fra Porsche, Ferrari, Mercedes Maybach, Rolls-Royce, Bentley, Audi, Aston Martin og andre luksuriøse doninger til salgs, og i tillegg byr de på en rekke gamle klassikere.

Saken fortsetter under Annonsen

Det finnes også en rekke andre nettbutikker for biler som godtar kryptovaluta, og det finnes også sider hvor du kan selge bilen din og få betalingen i kryptovaluta.

Det er også flere fysiske forhandlere som godtar bitcoin, og de fleste av disse befinner seg i USA. Allerede i 2017 åpnet for eksempel en Lamborghini-forhandler i California opp for kryptovaluta, men det finnes også forhandlere i Europa som godtar bitcoin.

Blant annet Stephen James Enfield BMW i England, og BMW utreder til og med bruk av blokkjede-teknologi som kryptovaluta er basert på til bruk når det kommer til å dele selvkjørings-data med andre bilprodusenter.

Men kryptobetaling rundt biler er altså forbeholdt spesielle nettbutikker og utålmodige forhandlere som selv tar initiativet til dette, og ikke bilprodusentene selv.

Før nå.

Karma er et merke som gjerne vil framstå som ungt og hipt, og de fokuserer veldig på morgensdagens teknologi og nye digitale løsninger. Altså det som så fint er kalt high-tech.

Merket utvikler for tiden modellen Revero GT, en slags motsatt hybrid hvor en 3-sylindret BMW-motor skal virke som en generator for det elektriske drivverket.

Bilen har en ren elektrisk rekkevidde på 130 kilometer, og settes forbrenningsmotoren i arbeid går denne opp til solide 580 kilometer. Karma understreker at 3-sylinderen ikke skal på jobb før bilen runder 40 km/t, så inne i bysentrene er den helt utslippsfri.

Revero GT har hele 535 hestekrefter, og gjør 0-100 km/t på 4,5 sekunder.

Etter denne skal de satse helelektrisk, og planene er også at Europa og Norge skal bli en del av satsingen.

Men først handler det om en hybrid og markedet hjemme i USA.

De har allerede rundt 20 forhandlere i Nord-Amerika, og flaggskipbutikken ligger i California.

Og der åpner de nå for betaling via bitcoin, og vil dermed muligens brøyte den digitale veien for resten av produsentene.

‒ Vi åpner vår plattform slik at vi kan være en prøvekanin i et forsøk på å konvertere teoretiske blokkjede-applikasjoner om til praktisk bruk, sier Karma-sjef Lance Zhou.

‒ Karmas flaggskipbutikk vil støtte våre forsøk på å teste kommende teknologi, og gi en VVIP-behandling (nei, ikke skrivefeil, very, very, important person) ved å akseptere bitcoin kryptovaluta, legger han til.

Det finnes en rekke forskjellige kryptovalutaer, akkurat som vanlige valutaer. Men den originale bitcoin som kom i 2009 er den klart største og vanligste.

Vi nærmer oss nå 18 millioner «mynter» av totalt 21 millioner bitcoins som det er mulig å «grave ut», og i skrivende stund er en bitcoin verd 74.500 kroner.

Ganger vi 18 millioner med 74.500 betyr det altså er den totale verdien av bitcoin i verden er på formidable 1.359.000.000.000 kroner. Ja, altfor mange tall til å skjønne det helt, men det er altså 1.359 milliarder kroner.

Kanskje ikke så rart at det har dukket opp noen nettbutikker som selger Ferrari i bitcoin?

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker