Annonse
Hjem Nyheter Eks-bilen til spilleren som kvestet Håland til salg

Eks-bilen til spilleren som kvestet Håland til salg

Manchester United-spilleren Roy Keane feiret «the treble» i 1999 ved å kjøpe seg en Aston Martin. Nå er den til salgs.

For oss nordmenn huskes kanskje Roy Keane best for to ting. Det ene er at han spilte på det legendariske Manchester United-laget som vant både serien, Champions League og FA-cupen i 1999, og det andre er at han kvestet landslagsspiller Alf-Inge Håland.

Alfie, pappaen til selveste Erling Braut Håland, hadde terget på seg Uniteds temperaturfulle kaptein i 1997. Den hissige iren prøvde nemlig den gang å takle Håland, men endte opp med å bli skadet selv. Håland ble stående over en skadd Keane, kjeftende på det ville taklingsforsøket og at han lå på gresset og spilte skadd for å slippe eventuell straff.

Keane var som en elegant elefant på midtbanen til United, og har også husk som det digre dyret.

Så da de to møttes fire år senere så Keane en mulighet til hevn. Som han selv skrev i selvbiografien som kom ut året etter:

Saken fortsetter under Annonsen

«Jeg hadde ventet lenge nok. Jeg traff han fan meg hardt. Ballen var der (tror jeg). Ta det, din fitte. Og stå aldri over meg gnellende om falske skader».

Keane satte altså knottene knallhardt i kneet til Håland som ren hevn, men utrolig nok fullførte nordmannen kampen. Men andre skadeproblemer bidro til at taklingen signert Keane stoppet karrieren til Håland som da spilte på Uniteds byrivaler Manchester City.

Men Keane kunne altså mer enn å plassere knottene i motstandernes knær.

Han var kaptein og førte an da United tok en berømt trippel i 1999. Da vant laget de tre mest prestigetunge turneringene et engelsk lag kan vinne ‒ Premier League, Champions League og FA-cupen.

Keane og resten lagkameratene som også besto av nordmenn som Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen og Henning Berg måtte selvsagt feire, og Keane brukte noen av bonuspengene på bil.

Nærmere bestemt en Aston Martin DB7.

‒ Roy Keane kjøpte denne Aston Martin for å feire Manchester Uniteds ikoniske treble-seier, som fremstår som en av de beste minnene på fire hjul som markerer en gylden milepæl i klubbens historie, sier en talsperson hos Auto Trader.

Bilsalg-nettstedet får av og til inn biler fra Premier League-spillere, men nå om dagen går det for det meste i svære terrengbiler som Mercedes G-klasse eller Range Rover.

Men Keane foretrakk altså å kjøre som James Bond.

Bilen ble først registrert i 1998, men Keane ble den første eieren. Og ettersom spilleren skulle feire gull, måtte jo bilen utstyres med gull.

Denne DB7 er den eneste med gull i eksteriøret, og byr også på svart skinn innvendig.

Den har en 3.2-liters motor og automatgir, og har nesten klokket 100.000 på kilometertelleren.

Bilen er i skrivende stund fortsatt til salgs på Auto Trader, og er listet med en pris på 23.950 pund.

Kanskje Håland selv kan kjøpe den, og lakkere den i Leeds-fargene som han spilte for i 1997. Det hadde sikkert Braut Håland likt, ettersom han faktisk er født i den byen.

De som ikke liker enten Keane eller DB7 kan sjekke Auto Trader i ukene som kommer, for det er nå full stans i Premier League og spillerne kjeder seg sikkert.

Og den beste måten til å få tiden til å løpe er jo kjøp og salg av biler ‒ det er kanskje både Keane og Håland enige i?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker