Annonse
Hjem Nyheter Ducati med hjerteskjærende video

Ducati med hjerteskjærende video

Carlin Dunne mistet livet i siste sving før mål under Pikes Peak sist søndag, og Ducati har nå lagt ut en video som viser hans siste dager.

Den italienske MC-produsenten Ducati har en helt ny modell på gang som de har store forventninger til, Streetfighter V4.

For å vise hva den er i stand med tok de med en prototype til Colorado og verdens mest berømte bakkeløp, Pikes Peak opp Rocky Mountains.

De sikret seg også den kanskje aller beste føreren til å bryte grensen på 10 minutter, som var det uttalte målet.

Føreren som fikk oppgaven var nemlig Carlin Dunne, som har vunnet MC-delen av Pikes Peak hele fire ganger tidligere. Senest i fjor, og da med en spesialversjon av Ducati MTS-1260 på 9:59 minutter.

Saken fortsetter under Annonsen

Målet til Ducati var altså å komme under denne tiden, men Dunne selv sier i en ny video publisert av Ducati at han satser på å komme under 9:48.

36-åringen hadde altså sett seg ut en ny bakkerekord opp de 156 svingene, for rekorden lød på 9:49 satt av Chris Fillmore med en KTM Super Duke 1290 R i 2017.

Dunne var raskest i tre av de fire innledende rundene, og fulgte opp med en lynrask kjøring under søndagens finale.

Ifølge arrangørene lå han faktisk an til en tid på 9:32 minutter, noe som ville vært soleklar ny rekord for roadracing-klassen.

Men i den aller siste svingen skjedde det katastrofale.

Undersøkelser har ikke funnet noen mekaniske feil på sykkelen, og en video fra ulykke viser at det mest sannsynlig var en førerfeil som førte til at Dunne falt og omkom.

Bilder viser at Dunne får en såkalt highsider, hvor bakhjulet plutselig mister grepet for deretter raskt å få feste igjen slik at sykkelen kaster føreren av akkurat som okse prøver å kvitte seg med en rodeorytter.

Utfallet var altså det verst tenkelige, og hele MC-verden er i sorg etter bortgangen til den populære føreren.

Ducati har nå publisert en video fra Dunnes siste dager, og det er ganske så hjerteskjærende å oppleve mannens siste dager på så nært hold.

Se videoen øverst i saken.

Rennie Scaysbrook vant for øvrig MC-delen av årets Pikes Peak, og på en Aprilia Tuono V4 1100 ble han klokket inn til 9:44 minutter.

Les også:

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker