Annonse
Hjem Elbiler Tesla sier en enkel batterimodul forårsaket bilbrann

Tesla sier en enkel batterimodul forårsaket bilbrann

Tesla sa sist fredag at en isolert batterifeil førte til at en Model S tok fyr på en parkeringsplass i Shanghai for 2 måneder siden.

Kina er Tesla sitt nest største marked og meget viktig for produsenten. Landet er nå blitt verdens største elbil-marked. Anslag viser at det vil selges godt over 1 millioner elbiler i Kina i løpet av 2019.

Kinesiske myndigheter støtter opp om elbilsalget med insentiver som skal vare ihvertfall ut 2020. Imidlertid har den store økningen i salg ført til store sikkerhetsproblemer i det kinesiske markedet.

Blant annet tok en Tesla S rett og slett fyr mens den stod på en parkeringsplass i Shanghai, melder blant andre nyhetsbyrået Reuters.

Selskapet sa i en uttalelse som ble lagt ut på sin Weibo sosiale media-konto at den felles etterforskningsgruppen hadde utført en undersøkelse og analyse av batteri, programvare, produksjonsdata og kjøretøyhistorie.

Saken fortsetter under Annonsen

Undersøkelsen fant ingen systemfeil, og de første funnene viste at hendelsen var forårsaket av en enkelt batterimodul plassert på forsiden av kjøretøyet, sa Tesla.

Tesla har tidligere sagt at elektriske motorer er omtrent 10 ganger mindre tilbøyelige til å oppleve brann enn bensindrevne biler.

Tesla sin største konkurrent i Kina er produsenten Nio. De har også hatt problemer med sine batterimoduler og har oppgradert rundt 5.000 biler etter 3 brannhendelser.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker