Du kan fortsatt få kjøpt verdens råeste elbil

I motsetning til hva diverse har rapportert; Rimac har fortsatt ikke solgt ut alle de 150 elektriske hyperbilene de skal lage av konseptet C_Two.


Å slå 100 prosent fast hva som kommer til å bli verdens raskeste elbil, og dermed også bil, i nærmeste framtid er umulig. Det er nå et vanvittig kappløp om å overgå hverandre, og vi snakker ikke lenger om 0-100 km/t under 3 sekunder ‒ nå er det under 2 sekunder som gjelder.

Men en som absolutt må regnes med er Rimac, som lager så imponerende drivverk at andre som har elektriske hyperbiler på gang faktisk har bestilt selve drivverket fra Rimac ‒ slik som Pininfarina med sin kommende hyperbil kalt Battista. Den bilen har 1.900 hestekrefter og et dreiemoment på 2.300 Nm, og skal klare 0-300 km/t på under 12 sekunder. Jepp.

Rimac sin egen hyperbil er foreløpig kalt C_Two og er fortsatt under utvikling, og blir en av verdens aller raskeste på 0-100 km/t med sine 1.914 hk og en drøss med andre særs imponerende egenskaper.

For å få bilen mest mulig perfekt har Rimac hentet inn tidligere sjefer fra både Aston Martin, Tesla og Apple, så det er all grunn til å ha høye forventinger til den ferdige produksjonsmodellen.

For den kommer mest sannsynlig til å bli den aller råeste elbilen verden har sett når den er klar.

Men Rimac er ikke helt der ennå, og som vi kan se ut av det siste bildet er den fortsatt kledd i kamuflasjemønster.

Men Rimac C_Two nærmer seg produksjon med stormskritt, og skal begynne utleveringene av hyperbilen utover året.

Det kroatiske merket skal altså lage 150 eksemplarer, og det har vært rapportert at de allerede har solgt unna alle bilene. Det riktige er at de har solgt ut alle bilene som skal lages i år, men ikke alle de 150.

Og med solgt mener Rimac at de har solgt bilene videre til en av de 14 representantene de har knyttet til seg rundt om i verden. Det betyr altså ikke at alle 2021-bilene faktisk er solgt videre til kunder, men altså solgt fra Rimac til en av representantene.

Grunnlegger Mate Rimac er dog ikke bekymret, for årsproduksjonen har altså gått unna til tross for covid-19-restriksjoner, før noen har sett det ferdig designet, få har fysisk sett den, ja, selv før bilen har fått sitt riktige navn.

På Facebook skriver Rimac blant annet følgende:

«Jeg har aldri vært redd for ikke å selge bilene ‒ jeg er sikker på at etterspørselen vil overstige de 150 eksemplarene som vi har satt som grense. Vi jobber dag og natt for å sørge for at bilen er så perfekt som mulig ‒ og at den (over)presterer alt vi har lovet ‒ akselerasjon, funksjoner, toppfart, rekkevidde…

Om vi gjør det på riktig måte (og det er ingen indikasjoner at vi ikke gjør), er jeg ikke bekymret for å selge 150 enheter. Jeg er ganske sikker på at alle 150 enhetene snart vil være borte. Så snart vi presenterer den endelige bilen vil en rekke uavhengige tester være tilgjengelig, og kundene vil få muligheten til å prøve den. Vi får se.»

Han skriver også at de er inne i en så hektisk periode at de ikke kan ta imot alle de potensielle kundene som gjerne vil sjekke ut bilen, men noen få har allerede stiftet bekjentskap med Rimac C_Two.

Det inkluderer tidligere verdensmester i formel 1 og nå talsmann for bærekraftig teknologi, tyske Nico Rosberg. Han er en av de som allerede har kjøpt bilen.

At den tidligere racerføreren som er sønn av den finske formel 1-legenden Keke Rosberg er fornøyd, gjør også Mate Rimac fornøyd.

‒ For oss er det en ære at Nico valgte å bli en del av Rimac Automobili-familien, har Rimac tidligere uttalt.

‒ Nico er tvers igjennom en god fyr, både som fører, bærekraftig gründer, tekno-elsker og som en framtidsrettet person. Han forstår nøyaktig hva vi vil oppnå med C_Two; ganske enkelt at vi ønsker å sette nye standarder for ytelse ved å bruke avansert elektrisk teknologi utviklet internt her på Rimac Automobili. At en av verdens beste førere kjøper bilen, gir oss den ultimate godkjenningen av design og konstruksjon. Det er en fantastisk følelse.

Og det er altså fortsatt mulig å få kjøpt hyperbilen, for til tross for diverse medier har skrevet at den er utsolgt er det altså ikke riktig. Det er som en snart eks-president ville hevdet «fake news», og her er Facebook-innlegget hvor Mate Rimac retter opp den misforståelsen. Og få for all del med de ferskeste bildene av C_Two under posten.

https://www.facebook.com/mate.rimac/posts/10225082870917467

Her er bildene:

Les også:

Les mer om:

Nyheter Superbilene