Annonse
Hjem Elbiler DS-modell med 680 hk og 650 km rekkevidde

DS-modell med 680 hk og 650 km rekkevidde

Aerodynamisk, sportslig og en lounge. Det er hva denne framtidsbilen fra DS er.

Så hvordan blir framtidens biler?

Jo, kanskje som det franske DS presenterer her, et imponerende framtidskonsept som er mer luksuriøs enn Bentley og raskere enn Ferrari.

Bilen er kalt DS Aero Sport Lounge, og navnet sier egentlig det meste.

Aerodynamikk for å tyne kilometere ut av den elektriske rekkevidden, sportslig med et elektrisk drivverk inspirert av formel E-bilene, og en lounge som du bare finner på 1. klasse.

Saken fortsetter under Annonsen

Så det er bare å glemme alt det som dagens toppmoderne biler kan by på, DS Aero Sport Lounge går langt utenpå dem alle ‒ på alle områder.

Prototyper av framtidsbiler pleier å skuffe på et punkt, design. Også denne på 5 meter har overdrevne linjer så det holder, men det blir ikke for mye av det gode selv om de balanserer på grensen.

Bilen ser ganske bra ut, og ja, det er 23-tommers hjul:

Det er svært mye som imponerer med DS Aero Sport Lounge, men la oss ta ytelsene først som sist.

DS var det første premium-merket som fant veien til formel E, og de har også fått verdensmesteren både som fører i Jean-Éric Vergne og som lag i DS Techeetah.

De kan altså dette med elektriske drivverk.

Aero Sport Lounge har fått et drivverk inspirert av de vi finner i de elektriske formel-bilene, og her snakker vi om 680 hk og et batteri på 110 kW som gir over 650 kilometer rekkevidde.

0-100 km/t går unna på svimlende 2,8 sekunder, så her må selv Ferrari-modellene gi tapt.

Lyst til å se en video av bilen? Ja, selvsagt har du det.

DS har ikke kun fokusert på drivverket, for som videoen viser er innsiden minst like imponerende.

Firkantede skjermer, ja, de som alle nå fokuserer på, er borte i Aero Sport Lounge. Dashbordet består av to brede striper som viser den nødvendige infoen via utvidet virkelighet, og brukes for eksempel navigasjonen dukker denne opp der.

Alle på innsiden har selvsagt sine egne skjermområder, og mellom setene finner vi et meget smart armlene.

Ultraleap, et selskap i Silicon Valley, har laget løsninger som gir en interaktiv cockpit. I armlenene er det sensorer, og med små håndbevegelser er det mulig å være interaktiv med bilen.

3D ultralyd

Og så er det intelligent 3D ultralyd. Ja.

En journalist skal som kjent alltid skjønne hva han eller hun skriver, men her sliter vi litt. Dette er forklaringen fra DS rundt denne lyden:

«Med utviklingen av intelligent, tredimensjonal ultralyd, føler du at du berører former og teksturer i et helt tomt rom. Denne forsterkede gestkontrollen skaper en sterk, naturlig, taktisk feedback som muliggjør samhandling som er så enkel som magi».

Ok, det er høres om ikke annet veldig imponerende ut. Og magi liker vi jo.

Bærekraft

Framtidens biler skal også være bærekraftig, og DS har blant annet brukt halm framstilt med metoder fra det 17. århundre.

Men en DS Aero Sport Lounge hører altså hjemme i framtiden, og skal vise oss litt av det vi kan forvente av bilene i framtiden.

Og skal vi tro DS er ikke det rent lite.

Her er flere bilder:

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,851FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker