Dette er en søster av kommende Nissan Ariya

Nissans elbiler versjon 2.0 starter med Ariya, og de er så fornøyde med resultatet at de også har laget en helt annen type elbil.


Nissan har spilt en viktig rolle i overgangen til elbiler som vi nå er inne i, for den elbilen som virkelig brøytet vei for helelektriske biler til de store massene var Leaf.

Bilen var faktisk så viktig, og god, at året etter at den kom ble den kåret til årets bil i verden 2011.

Så det er litt av et press på den som skal føre arven videre, Ariya, som har langt flere konkurrenter å bryne seg på enn det Leaf hadde til å starte med.

Det er solgt rundt 70.000 Leaf her i Norge, og Nissan Norge åpnet opp for salget av Ariya i september. Den skal komme både med 2WD og 4WD, og rekkevidden er foreløpig estimert til 500 kilometer for den som ruller lengst.

Den foreløpige prognosen fra Nissan er at Ariya skal komme til Europa til sommeren, så vi krysser fingrene for at det skjemaet holder.

I mellomtiden kjører Nissan på med nye prosjekter, inkludert et ganske oppsiktsvekkende konsept som byr på det elektriske drivsystemet til Ariya.

En bil kalt Nissan Ariya Single Seater Concept:

Dette er altså en 1-seters elektrisk racer, og skal vise hva som bor i en Ariya.

‒ Hos Nissan tør vi å gjøre det andre ikke gjør, sier Juan Manuel Hoyos hos Nissan.

‒ Med dette konseptet ønsker vi å vise frem det høyytelsespotensialet til Ariyas drivlinje i en motorsportsinspirert pakke. Denne antyder ikke bare designet og stilen til landeveisbilen som er inspirasjonen, men demonstrerer også et nytt og effektivt elbil-ytelsesspråk.

Nissan bruker altså konseptet som en testklut for morgendagens teknologi, og den skal også vise at det som blir utviklet til racerbiler kan løftes over til vanlige biler.

Ariya Single Seater Concept er altså en slags forhåndsvisning på hvordan framtidens racerbiler kan se ut, og er et resultatet av en ny langsiktig ambisjon.

‒ Da vi begynte å forme vår Nissan Ambition 2030 langsiktige visjon, fortsatte vi å bygge på designspråket Timeless Japanese Futurism, sier Alfonso Albaisa, Nissan senior visepresident for global design.

‒ Vi henter nå inspirasjon fra de japanske ordene shun, som betyr å løpe fort og uanstrengt, og sho, som betyr å sveve med kraft og ynde. Ariya Single Seater Concept er det perfekte uttrykket for dette nye språket. Ved å utnytte Ariyas EV-drivlinje i en motorsport-inspirert pakke tillot vårt internasjonale team å fange denne nye følelsen av fart, teknologi og artisteri.

Det er faktisk mulig å spotte designelementer fra SUV-modellen Nissan Ariya i konseptet, som foran på kjøretøyet er den elektrifiserte og opplyste «V»-bevegelsen, og på siden er inspirasjonen hentet fra Ariyas flytende og effektive overflater.

Nissan mener at Nissan Ariya Single Seater Concept, som Ariya, ser ut som den ble formet av luften selv.

Nå er det ikke noe overraskende at Nissan faktisk har laget seg et elektrisk racerbil-konsept, for de deltar også i det elektriske formel E-mesterskapet.

‒ Våre elbil-programmer gir tips til vårt Formel E-program og omvendt, og åpner for vei-til-bane teknologioverføring så vel som bane-til-vei, sier Tommaso Volpe, Nissan global motorsportsdirektør.

‒ Nissan Ariya Single Seater Concept utforsker kombinasjonen av den helelektriske drivlinjen, doble motorer og revolusjonerende firehjulsdriftssystem til Ariya med et rent enkeltseter racing-chassis ‒ og er en stor demonstrasjon av hvor spennende elektriske kjøretøy kan være.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter