Annonse
Hjem Elbiler Dette er en elbil…

Dette er en elbil…

Stygg som juling eller eksepsjonell vakker? Du bestemmer. Men Mercedes drar virkelig ting til det ekstreme med sin Mercedes-Maybach 6 i Vision-serien.

I august hvert år foregår det noe helt spesielt på Pebble Beach (som ellers er kjent for sin golfbane). Under det årlige motorshowet kåres nemlig de vakreste bilene i diverse kategorier, og har du noe helt spesielt i ermet er dette plassen å vise det fram.

Det tenkte nok Mercedes også. Og tok med seg noe helt ekstremt. Nemlig den ultraspesielle luksusvognen Vision Mercedes-Maybach 6, som i et velvillig øyeblikk kan minne noe om linjene til DB6. Bare større. Mye større.

Mercedes-Matbach har en modell de kaller S600 Pullman som kom tidligere i år. Den måler 6,5 meter. Så ekstrem er ikke 6’ern, men den måler likevel nærmere 6 meter.

Nevnte vi at den også har Gullwing-dører?

Saken fortsetter under Annonsen

Gullwing-dører. Selvfølgelig.
Gullwing-dører. Selvfølgelig.

Eller at bakenden minner om en yacht? Vel, nå har vi gjort det.

Smekre linjer. Det skal de ha.
Smekre linjer. Det skal de ha.

Denne bilen har så mange detaljer at man kan bruke et døgn på å analysere den. Mercedes kaller selv designet «varmt» og «kaldt».

– Vår glamorøse coupe, Vision Mercedes-Maybach 6 representerer den ultimate moderne luksusen. Den er varm og kald, sier sjefdesigner Gorden Wagener hos Daimler.

Er denne varm og kald. Vi tilstår, vi skjønner ikke helt det utsagnet.
Er denne varm og kald. Vi tilstår, vi skjønner ikke helt det utsagnet.

Bilen er en 2 + 2 med all den teknologien man kan tenke seg, også førerløs mulighet. Og selv om det er en luksusbil sparker den som en okse. 0-100 skal gjøres unna på under 4 sekunder, takket være at dette er en elbil som yter 750 hk.

Rekkevidden er heller ikke verst, nærmere bestemt 500 kilometer. Modellen er også utstyrt med en hurtigladningsteknologi som gjør at kun fem minutter med ladning gir rundt 100 kilometer i kjørelengde.

Vision Mercedes-Maybach 6 er en konseptbil.
Vision Mercedes-Maybach 6 er en konseptbil.

Ettersom dette er en luksuskonsept er det altfor mye utstyr til å nevne alt her, men en spesiell ting bet vi oss merke i. De har kastet ut knappene som styrer individuelle seteinnstillinger og massasje med mer. Det er som kjent altfor stor jobb å trykke på disse knappene.

Noen mikroskopiske sensorer skanner kroppsformen, stillingen og vitale funksjoner. Systemet er så innfløkt at det overvåker lyset, passasjerenes klesfarge og temperaturen. Informasjonen brukes deretter til å trigge ny emosjonelle lyseffekter i interiøret.

Nevnte vi at setene minner om Chesterfields? Ikke? Vel, da har vi gjort det.

Å sitte i denne bilen er virkelig komfort. Virkelig.
Å sitte i denne bilen er virkelig komfort. Virkelig.

Mercedes-Maybach 6 er den siste i rekken av vision-biler. Tidligere har Mercedes vist fram EnerG-Force (2012), AMG Vision Gran Turismo (2013) og Vision Tokyo (2015).

Den nåværende serien av Maybach-modeller er S 500 og S 600, med Pullman-versjonen som den foreløpig nyeste.

Vision Mercedes-Maybach 6 vil bli vist fram for første gang under Monterey Car Week, og selvsagt under Pebble Beach Concours D’Elégance.

Elegant eller for ekstrem? Uansett, dette er litt av en bil…

Smiler den eller er den sint? Ikke godt å si.
Smiler den eller er den sint? Ikke godt å si.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker