Dennis Hauger med suveren seier

Dennis Hauger stod for en ny bragd i Formel 3 serien da han overlegent vant søndagens løp i Nederland.

Etter en noe skuffende helg da han blant annet måtte bryte lørdagens løp etter å ha punktert etter å ha blitt påkjørt, slo Dennis Hauger søndag tilbake med en overlegen seier i rundens hovedløp.

Hauger startet fra første startspor etter å ha vunnet fredagens kvalifisering.  Han gjorde et tilnærmet perfekt løp, og ble den første føreren som har vunnet 4 løp i en sesong.

Prema Racing føreren fikk søndag 31 poeng i mesterskapet etter både å vunnet løpet samt sanket 4 ekstra poeng for løpets raskeste runde.

Hans nærmeste konkurrent om tittelen, Jack Doohan, endte på en fjerdeplass etter at Victor Martins  kjørte i David Schumacher på runde 22.  Schumacher måtte da bryte løpet mens Martins fikk 10 sekunder tidsstraff, noe som gjorde at Doohan kunne rykke opp 2 plasser og dermed innkassere noen ekstra poeng.

Før den siste runden i Sochi leder nå Hauger mesterskapet med 193 poeng, 43 poeng foran Jack Doohan som ligger som nummer 2 når det kun er en helg igjen av mesterskapet.

Neste løp kjøres i Sochi 24. til 26. September.  Det deles da ut 55 poeng totalt i løpet av helgen gjennom 3 løp hvor hovedløpet søndagen gir flest poeng med 25 poeng for seier, mens 2 løpet lørdagen hver gir 12 poeng for seier.

Dennis Hauger som kjører med det norske flagget på toppen av hjelmen er storfavoritt til å ta hjem mesterskapet.

‒ Jeg er veldig glad for resultatet og det er godt for mesterskapet.  Det har vært en helg med opp og nedturer denne helgen, men jeg er veldig fornøyd med å få poengene til slutt.  Vi har fullt fokus mot Sochi nå, sa Hauger i seiersintervjuet etter løpet. ‒ Jeg hadde en veldig god følelse etter gårsdagens løp, avsluttet han.

Søndagens løp var oppvarming til formel 1-runden i Nederland. Det er dermed hjemmeløpet til den aller største idrettshelten i landet, Max Verstappen. Dermed fikk Hauger og co også vist seg fram for tusenvis av tilskuere som allerede var på plass for å heie fram sin store helt fra 1. startspor.

Verstappen kom til formel 1 gjennom Red Bulls store talentsatsing, som nå inkluderer norske Dennis Hauger som dermed kan følge i hjulsporene til F1-stjernen.