Denne venter britene aller mest på

Mange venter spent på den helt nye Alfa Romeo-modellen Tonale, og spesielt i Storbritannia.


What Car?, dette magasinet og nettstedet som tester både nye og brukte biler sett fra kjøperens perspektiv, kårer ikke bare årets beste bruktbil. De lar også leserne stemme fram den modellen som er favoritten når vi går inn i et nytt år.

I år hadde redaksjonen funnet fram 31 biler som det kunne stemmes over, inkludert biler som garantert også mange nordmenn kunne tenkt seg. Dette inkluderer biler som Aston Martin DBX, Cupra Formentor, Ford Mustang Mach-E, Polestar 2, Volkswagen ID.3 og Volvo XC40 P8 Recharge.

Men ingen av disse rakk helt opp til toppen i den britiske kåringen, for det var en modell som totalt overkjørte resten av feltet. En slags bilverdens svar på Therese Johaug.

Det er kanskje ikke så veldig rart, for det skjer ikke altfor ofte at Alfa Romeo kommer med nye modeller. Per i dag har de kun tre modeller, Stelvio, Giulia og Giulietta i tillegg til den nye Giulia GT og de mer spreke Quadrifoglio-utgavene.

Men i løpet av året vokser familien med en ny modell, nemlig Tonale som de viste fram allerede i 2019. Og det har britene helt klart fått med seg.

‒ Det er ofte svært tett kamp om leserprisen til What Car?, men i år fikk Tonale mer enn dobbelt så mange stemmer som den som kom på 2. plass, sier redaktør Steve Huntingford.

‒ Folk lar seg åpenbart begeistre av ideen om en ny familie-SUV med Alfa Romeo-merket. Og når man ser på konseptet, er det lett å skjønne hvorfor.

Vi kunne ikke vært mer enig, for sjekk dette:

Modellen blir viktig for Alfa, for nå skal de også fokusere på elektrifisering og lading.

‒ Tonale-konseptet signaliserer framtiden for Alfa Romeo, hvor produksjonsbilen blir den første ladbare hybriden i utvalget, sier Arnaud Leclerc hos Alfa.

‒ Vi er ydmykt over å se at kombinasjonen av skjønnhet og funksjonalitet har fanget bilkjøperens interesse, og at de gleder seg like mye til å se den endelige versjonen på veiene som det vi gjør.

Bilen er ventet i salg sent på høsten, så både britene og andre som kunne tenkt seg en slik SUV må fortsatt smøre seg med litt tålmodighet.

Nå er det ikke bare Alfa Romeo Tonale som har fått en fersk pris fra What Car?, for de har gitt ut en rekke priser.

Her er de øvrige vinnerne, og vi understreker at dette er en engelsk kåring hvor What Car? også fokuserer mye på utstyr og pris. Så det er ikke automatikk at de som har vunnet her, ville gått til topps om de hadde tatt utgangspunkt i de norske versjonene av bilene.

 • Beste hot hatch verdimessig: Ford Fiesta ST 1.5 Ecoboost 200 ST-2 Performance Pack 3dr
 • Årets ladbare hybrid: Skoda Octavia Estate 1.4 TSI iV SE Technology
 • Beste ladbare hybrid å kjøre: BMW 3 Series 330e M Sport
 • Årets store SUV: Kia Sorento 1.6 T-GDi Hybrid 2
 • Beste store SUV til terrengkjøring: Land Rover Defender 110 P300
 • Beste store SUV interiør: Audi Q5 40 TDI Edition 1
 • Beste store SUV verdimessig: Citroën C5 Aircross Puretech 130 Sense
 • Årets småbil: Dacia Sandero 1.0 TCe 90 Comfort
 • Beste småbil interiør: Mini 3dr Cooper Exclusive Comfort/Nav
 • Beste småbil å kjøre: Ford Fiesta 1.0 Ecoboost Hybrid 125 ST-Line Edition 5dr
 • Beste praktiske småbil: Honda Jazz 1.5 i-MMD Hybrid SR
 • Beste småbil for bykjøring: Hyundai i10 1.2 MPi 84 SE Connect

Les også:

Les mer om:

Nyheter