Dette er rett og slett en unik megabil, og det er ikke bare fordi den har nærmere 2.000 hestekrefter. (Fotos: Pininfarina)

Denne finnes det kun en av

Pininfarina har som mål å lage drømmebiler, og det kan man trygt slå fast at den unike Battista Reversario er.


Bare navnet svinger det skikkelig av ‒ Automobili Pininfarina. Det relativt relanserte supermerket eid av indiske Mahindra har kommet med en bil, men så er den da også super. 

Battista er en virkelig megabil som holder tritt med Formel 1-bilene opp til 100 km/t, for den gjør denne øvelsen på under 2 sekunder. Mer eksakt 1,86 sekund. Ja, ellevilt. 

0-200 km/t? Vel, 4,75 sekunder. Det er hinsides vilt. 

Men det er kanskje ikke så rart, for elbilen har et drivverk fra Rimac som yter voldsomme 1.900 hestekrefter og 2.340 Nm, og her er det intet mindre enn fire motorer som jobber uavhengig av hverandre som mates av kraft fra et digert 120 kWh batteri. 

Ja, faktisk er batteriet så stort og luftmotstanden så liten at Battista har en WLTP-rekkevidde på 476 kilometer, noe som er veldig imponerende for en bil som har krefter som sluker energi. 

Som med andre superbiler tilbyr også Pininfarina spesialutgaver av Battista, og det vil si at kunden kan få sin helt unike bil. Og det har en helt sikkert velstående en fått nå. 

Kunden eier fra før av en av de få eksemplarene av spesialutgaven kalt Battista Anniversario, nærmere bestemt den femte, av ja, totalt fem, men nøyer seg ikke med det. 

Han, eller hva vet vi, kanskje henne, har bestilt en tvilling døpt Battista Reversario. En som skal balansere ut Anniversario, og som altså er helt unik. Og som forblir det. Pininfarina sier at løsninger i denne aldri vil bli gjentatt. 

Navnet hinter at ting er satt i revers med den nye bilen, så dette er alt annet enn eneggede tvillinger. Det ser man raskt utvendig, hvor lakken er litt motsetning mellom de to bilene. Den nye har nederst en Bianco Sestriere-glans og øverst en Grigio Antonelliano-glans. Det betyr lys nede og mørk oppe. 

I tillegg er nålestripene i signaturen Iconica Blu, og det er også skreddersydde inskripsjoner inkludert «Reversario»-navnet. 

Her er de to tvillingene:

På innsiden er Pilota-setene utstyrt med hvit-på-hvitt Alcantara-quilting med perforert bakgrunn i Iconica Blu, forklarer Pininfarina. Det går mye i svart, hvitt og den lysende blåfargen i kabinen. 

Ettersom dette er en ganske så luksuriøs superbil kommer også Reversario med intet mindre enn tre bagasjesett ‒ kofferten, helgepakken og dressvesken. 

Så hva sier kunden selv til denne bilen?

‒ Anniversario og Reversario var bestemt (av skjebnen) til å bli skapt av Automobili Pininfarina-teamet. Jeg utfordret dem rett og slett til å forstå hva som kan skapes hvis du følger ditt hjerte og lidenskap. All ære går til dem, sier kunden.

‒ Tvillingene er komplett og total perfeksjon som aldri har blitt oppnådd av bilverdenen. Ikke bare har de arv og stamtavle, der de bærer navnet og det uutslettelige preget av verdens største bildesigner, de utfyller også hverandre som speilbilder.

‒ Tvillingene er og vil for alltid bli assosiert med kjærlighet perfeksjonert. Tvillingene kan aldri skilles fordi de er virkelig forent i design.

Pininfarina er ikke så ille fornøyd, de heller. 

‒ Reversario var den ultimate kommisjonen, sier sjefdesigner Dave Amantea. 

‒ Med inspirasjon fra den originale Anniversario, er den en refleksjon i alle aspekter, ved å bruke en tidløs kombinasjon av farger for å skape en motsetning som fungerer alene og sammen. Dette er et kjøretøy som er det største uttrykket for våre «drømmebiler gjort virkelig» til dags dato.

Battista Anniversario feiret at det var 90 år siden Battista «Pinin» Farina opprettet bildesignselskapet i 2020, og vi topper at også han hadde vært ganske så fornøyd med superbilen. 

Vi meldte at Pininfarina kun har en modell, men de har mer på gang. 

De har vist fram det som skal bli verdens første helelektriske hyper-Barchetta, og har også vist et SUV-konsept kalt Pura Vision som skal vise veien for slike biler i framtiden. 

Men de er ikke her ennå, men det er altså Battista Reversario. Her har du bildene av dette mesterstykket, og her kan du også studere forskjellen mellom den og tvillingen Anniversario.

Bildeserie
Debatt